Zitat:
Zitat von Isis_
neden enkaz altindan kaldirilan canli cocuklar hastaneye giderken ölüyorlar! bunlarin basinda isini bilen saglik uzmani yokmu, bunlar engellenemezmi. bütün türkiyedeki binalari depreme dayaniklimi diye kontrol etmelerini bekliyorum. yeterki "apartmani" satalim diye kat kat yapiyorlar, cabuk ve basit. on katli olacagina 3 katli yapin ve can almayin! 
|
Türkiye de malesef Belediye tarafindan onaylanmadan bu binalar dikiliyor. Insanlarin biraz da kendi sorumsuzlugu. Bazen bu binalar icin yikim emri cikiyor ve millet yine ayaklaniyor.! Bir cok kez kendim sahit yoldum, resmen rusatsiz siteler kuruluyor sonra belediyelere basvuruluyor. Onay ya da yikim emrinin cikmasi yillar sürebiliyor. Bu ara insanlar tapusuz, ruhsatsiz evlerde oturuyor, kacak elektrik ve su kullaniyorlar. Türkiye de yasayan herkez oturdugu evin depreme dayanikli olup olmadigini arastirmali bence. Depreme dayanikli evlerin raporu oluyor, bunu görmeden arastirmadan insanlar sorumsuzca o evlerde yasiyorlar. Rapor olabilir ve bir bina yine yikilabilir sonucta hic birisi Allah yapisi degil! Ama en azindan maddi zararlari karsilanmasi icin deprem sigortalari var. Van da yikilan binalarin cogunun sigortasi yokmus. ! Ne yapmak lazim?