Simdi biraz acik Türkce konusuyorum. Önceden bir söz vardi. Kadin vardir döööört, birisi ziddiri zorrt, birisi b..mun küregi birisi de yikik evin diregi..

Ben simdi böyle acik ve ne t ifade etmek istemiyorum, biraz daha nazik ve kibarca durumu ifade ediyim.. Türkiye'de ki modernlik anlayisi benim canima tak etti. Insanlar her tarafina tiksindirici bir sekilde dövme yapmayla modern olmaz. Saclarini sariya boyamayla modern olmaz. Hele kelime hazinesi yoksun birisi r'yi ayni Almanlar gibi konusmayla da modern olunmaz. Modernlik bir szenaryo degil yasam bicimidir. Kitap okumayan bir millet modern olamaz. Ayni rahmetli Baris Manco'nun dedigi gibi "Kapa kurpa kapaga itibar etme dostum, ici bos tencerenin bu dünyada yeri yok" Ici bos tencere demek bir yerde de ac kalmak demek. Maggi ist nicht immer eine gute Idee. Vallah kadin dedigin yemek yapmasini bilmeli. Yemegin salcalisi kadinin kalcalisi bu kadar basit. Kadinin kalcalisi ve salcali yemek yapabileni de önemli. Örnegin gecen sefer mumbar dolmasi yemeye gitmistim. O kadarini beklemiyorum, ama manti, sarma, yaprak dolmasi, tavuk ve et yahnisi, patlican kebab vesaire olmadan olmaz derim...