Zitat:
Zitat von Der_Levantiner
Atatürk irkci degildi ki! O sirf milletini seven bir Yurtsever idi. Sirplar, Sirbistan'i, Arvanutlar, Arnavutlugu, Arablar büyük Arabistan hayali (Lawrence of Arabia), yani her millet kendini ülkesini kurarken vesaire... Sevr'de Osmanli Ermenistan'a, Kürdistan'a, isik yakarken, Istanbul, ve Ege Yunanlilarin elindeyken, Akdeniz Italyanarin, Güneydogu Fransizlarin iken. Osmanli'da her zaman en hakir görülen tek Türkmenlerin kaldigi bir cografyada özgüvenini yitirmis Türklere öz güven asiladi.. Irkci olsaydi ne mutlu Türk olana derdi. Ama o NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE DEDI! Türk dil kurumunun kurulmasina vesile olan bu büyük insan her halde bu cümleyle ne demek istedigini cok iyi anlatmistir.
|
ozaman asagdaki cümlesini dememesi lazimdi
burda yazdiginin dogruluguna inanmam icin asagdaki yazida söyle olmaliydi:
"Ben osmanlica konusan insan olarak dogdum, türkce konusan bir insan olarak ölecegim"
ama orda Osmanli dogdum TÜRK ölecegim demis... lütfen ya, inan bu tür tartismalardan hic hoslanmam. Hersey apacik ortada, hala nerden düz yola cikabilirim davranislari....
Atatürkcüyüm diyenlerin hali ap acik ortada...
Ne mutlu türküm diyen insanin aklinda zerre miktarinca bu kelmeyi söylemekle dil kavrami akillarina gelmiyor.
Ben Atatürkten nefret felanda etmiyorum. Gelmis ve gecmis belki türkiyeye hem iyilik hem kötülük etmis bir adam benim icin. Zaten almanyada dogdum büyüdüm, atatürkcülük dersi almadim zamaninda beynimi felancaya tapacksin diye yikamadilar. Cok sükür Allaha inandim ve ona taptim...ondan büyügü zaten yok. Ama Atatürke tapanlar cok. Adama yazik, mezarinda kivranip duruyordur.
Benim nefret ettigim durum su: Neden bizim insanimiz hala ölmüs ve göcmüs bir adamin arkasina dayanarak türkiyeni halini elestirme yetkisi oldugunu düsünüyor?
Futbol takimi gibi parti tutmayin diyorsun.... en büyük takima sen girmissin haberin yok. Dün dündü, bugün bugün birakin artik mazideki türkiyeyi aramayi.