Zitat:
Zitat von Der_Levantiner
Atatürk'ü ben insan olarak islemiyorum. O bir vizyoner idi. Onun fikirlerinin tabaninda hep akil ve degisim yattigi icin onun fikirleri eskimez.
Atatürk'e Göre İki Mustafa Kemal var :
Atatürk'e Göre İki Mustafa Kemal var...
Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!
1933 (Hamdullah Suphi Tanrıöver, Yerli Yabancı 80 İmza Atatürk'ü Anlatıyor, s. 183)
Fikir Atatürk
Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
1929 (Ayın Tarihi, Sayı : 65, 1929)
Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.
(Atatürk'ten B.H., s. 120)
|
Fatih Sultan Mehmet Han olmasaydi, ne sen olurdun ne Atatürk olurdu nede bir Türk olurdu.
Birine hayran duyacak gipta edeceksen Fatih Sultanlar gibi birini hayran ol bari
Koca bizansi yok edenemi imrenmeli yoksa iki ingilizi kovanami?
Insanin fikri neyse zikride odur...bu senin fikrin, saygi duyarim, okadar.
Zitat:
Zitat von Der_Levantiner
Bak yine bilgi kirliginin kurbani olmussun. Secimlerden önce her milletvekili adayi YSK'ya basvurur (Yüksek secim kurulu) ve onlar karar veriri bir kise milletvekili adayi gösterilebilir mi gösterilemez mi? Sadece tutuklu ama HÜKÜMLÜ OLMAYAN insanlar milletvekili adayi secildiler. Neye dayanarak onlar hala daha hapiste tutuluyor? PKK'ya karsi vatani görevlerini yerine getirdikleri icin mi? Suc mu oldu insanlarini, devletini ve ülkesinin hudutunu korumak.
|
Kim acaba bilgi kirligine kurban olmus? Cok sasirtici bir yorum. Bir an kendini anlatiyorsun gibi geldi
Zitat:
Zitat von Der_Levantiner
Bisschen flunkern tut leider jeder. Doch die Ausmaße die es in der Türkei errreicht hat ist fast schon ekeleregend.
|
Bisschen flunkern? Das ist legales Marketing mein lieber.
Zitat:
Zitat von Der_Levantiner
AKP devlet kaynaklarindan yararlanarak secim kampanylari yapiyor. Belediye otobüslerinde AKP afisleri var. bu yüksek secim kuruluna aykiri en basit örnek. Herseyi hile yalan dolan
AKP zekat dagitmasin insanlara adil cözümler getirsin
|
Baska birsey bulamadiniz, belediye otobüsüne kurulan afislerin hesabini soruyorsunuz.
Gelmis gecmis nice bakanlar türkiyeyi sömürdü, insanlari harcadi iki afisin hesabi soruluyor.
Cok gülünc bir durum
Türkiye iyilesiyor ve dahada iyilesecek insallah. Benim tek korkum, insanlar "özgürlügün" tadini aldikca dahada gafillesiyor. Dinden imandan haberleri yok, malesef.
Seriat gelecek diye korkanlara duyuru: Seriat geliyor diye korkuyorsan zaten senin imanindan süphe duyarim ama korkma öyle birsey türkiyede söz konusu degil.