Zitat:
Zitat von aligaycan
Bu insanlar Türkiye ye gittiklerinde hangi dili konusuyorlar cok merak ediyorum, kendilerini "memleketimde, vatanimdayim" diye hissediyorlarmi yoksa sadece tatile geldik gidiyoruz, ha herhangi bir yabanci ülke ha Türkiye bizim icin fark etmiyor düsüncesiylemi yola cikiyorlar. Cok ilginc düsünce. Cocuklarla evde Almanca konus, sokakta Almanca konus ve en kötüsüde Almanlarin zaten seni senin her cirpinmana ragmen kabul etmemeleri. Ve sen illede kendini kabul ettirme cabasinda kimligini kaybediyorsun. Ve soruyorum madem bukadar cok "Almanlasanlar" var hala Türk sitelerinde, Türk bakkallarinda, Türk ortaminda ne isleri var? Niye Tarkan la gururduyuyorlar, onunla ayni sarkiyi mirildaniyorlar? Dügünlere gidip göbek atiyorlar  yani. Madem tamamen uyum sagladin ozaman kes at gecmisini, adinida degistir Hasan i Hans yap, gecmisinle hic bir ilgin iliskin olmasin. Burada tabiki herkez istedigi gibi fikrini saygi cercevesinde dile getirecek. Kimse alinmasin! Lütfen, birde burada bazilari Almanca yazma ihtiyaci duyuyorlar acaba burada kac Alman varki? Bu yazilari okuyacak ve yorum yapacak. Buranin üyelerinin saniyorum yüzde 80 i Türk ve hatta Türkiyeden bilene üyeler var. Hala burada Almanca yazismanin ne geregi var. Belki Almanca bilmeyen, Tr-den gelen damat veya gelin hanimlarda fikirlerini beyan edecekler ama anlamadiklari icin hic bir yanit veremiyorlar. Illede Almancalarinin cok güzel oldugunu ispatlamak isteyenler onu baska alanlarda gerceklestirselerdi daha iyi olurdu...
|
Ich verstehe nicht, warum du nicht in die Türkei kehrst, wenn Du so ein Patriot bist? Du könntest Dann auch was für die türkische Wirtschaft tun, sozial engagieren. Hmm, bu ara. Ben türkcemle sana bes cekerim. Ich habe nun einmal den Anspruch im Rahmen des respektvollen Umgangs hier zu leben. Und Respekt sollte man nicht nur in eigenen Reihen fordern und fördern, sondern auch unter deutschen. Es mag sein, dass 80% hier deutsch-türkischer Herkunft sind. Doch, wenn Du nicht immer die Feinheiten überlesen würdest, würdest Du den Unterschied zwischen .com.tr und .de. in Dein Argumentationsblock einfließen lassen.