Zitat:
Zitat von DieWahrheit
bir sirket corap üretiyor ve yillik geliri 1 milyon, bir baska sirket makine üretiyor ve yillik geliri 1 milyon. hangisi borcunu daha önce ödeyebilir???
bir adam caycilik yapiyor ve aylik 2000 lira aliyor, bir baska adam mühendis ve 2000 lira aliyor. hangisi borcunu daha evvel öder???
bu ülkeler icinde gecerlidir!!! tr'yi corap üreten ülke olarak göstermen neyi kasdettigini acikca ortaya koyuyor!!!!
kendisi basarisiz olanlar baskalarini basarisiz göstererek kendisini yücelttigini zanneder. bu senin icin gecerli olabilir mi?
|
Burda bir kiyas takintisi mi ne var!
ama anlayamadigin nokta sudurki;
borcun 2000bin olabilir, corap ya da araba üreterek ödemek gerekir elbette. bundan kacamaz borcu olan.
Söyleki;
birisi yüksek teknolojiyle borcunu kapatabilecek seviyede, digerininde kacisi yok ve baska yollarla kapatmasi lazim. Ülkelerden birtanesi yalnizca 1 gecelik üretimle 2000bin ödeyecek gücte ama digeriyse 1 ay boyunca corap dokuyup durmak zorunda!
sonucta borcun varsa, calisip ödersin..
baktin calisarak olmuyor,
imf den sadaka alinir,
o da olmadi fenerin lambasiyla denizden para cikarirsin..
olmadi madenlerin üstünü cizersin...
satilacak ne varsa satarsin! satarsinda satarsin... -ve bir bakarsinki zengin olmus, kasalarin para dolmustur-
ikeda havlu gördüm bugun, "aus Tükei" yaziyor. cok iyi kalitede oldugundan iki tane aldim.
auidi TT adrenalin yapiyor ve cok terliyorum.
audi TT hangi ülkenin acaba, tr mi dersin MRgericek?