Millet nano teknolojisiyle ugrasirken, bizimkiler nanoteknolojisinde dünya siralamalarinda 3´üncü en cok bilgiye sahip bir ülke.
Diger ülkeler atom sentrallerinden faydalanarak nükleer enerji elde edimi konusunda pratik olarak bilgi sahibi. Bizim atom mühendisleri sadece teoride bilgi sahibi. Ben kendim atom sentrali yanlisi birisi degilim, fakat Türkiye´nin sadece egitim icin hic yoktan bir reaktör kurmasi taraftariyim. Bir cok kimya, fizik, elektronik, atom vs vs mühendisleri ne yazik ki bunlardan mahrum kalmakta.
Ayrica bagimsiz bir Türkiye´den bahsetmissiniz. Türkiye su anda hayatinda olmadigi kadar bagimli bir ülke. Ne yazik ki globalizm rüzgarina kendisini birakmis ve esen firtinalara göre yönlendirilen bir ülke konumuna girmesi de an meselesidir. Su andan itibaren kendi icine de kapanamaz, zaten ülkenin ekonomisinin de gelisme sebebi de bu rüzgar sayesinde gerceklesmistir. Kendi icine kapandigi anda da bütün sistem tekrar alt üst olup, yeni bir sisteme gecisi olacaktir.
Ayrica özellestirmeler vs vs meselesine gelince de;devlet kasasi icin iyi; fakat halk icin kötü olmustur.
"Cocuk yapin!" sözlerinin sebebi ise gelecege yöneliktir. Özellestirmenin acilari cikmasin diye söylenen sözlerdir bunlar. Ileride Türkiye kendi kasasina giren vergi ve özellestirme paralarini tükettikten sonra, tek para olan kasaya yani emeklilik sandigina saldirip, oradan harcamalari gerceklestirecektir. Bu da yeni yetisenler olmadiginda emeklilik sandiginin bitmesine, bunun karsiliginda da emeklilik yasinin artmasina sebep olup, milleti isyan ettirecektir.
Ayrica özellestirmeler sayesinde yine emeklilik kasasina fazla yatirim yapilmayacak, cünkü kapital cebine ne kadar girerse onu kar sayacak, calisanlarini düsünmeyecektir.
Sonuc?
Su anda büyümekte olan ekonomi, teknoloji sayesinde destek görüp ilerlemeye devam edecek ve ileride de Türkiye ile birlikte büyümekte olan diger ülkeler ve endüstri ülkeleri; hem birbirlerini hem de Türkiye´yi kendileri icin büyük tehlike olarak göreceklerdir. Türkiye´de ayni sekilde digerlerini. Artik yurt disindan almis olduklari silahlarla degil, kendi silahlariyla savasmaya baslayacaklar, yetersiz kaldiklari yerde de Amerika, Ingiltere ve Almanya´nin silahlarina muhtac kalacaklar ve onlardan almaya devam edecekler.
Tek kurtulus yollari silahlari gelistirip dis pazara sunmalari olur.
Ne güzel teoriler kuruyorum lan, kendime asik olasim geldi ahahaha...
|