Vurulduk Ey Halkım...
Hepinize merhaba,
Bu mektubu buraya geldiğim ilk gün yazmak isterdim,ancak hepinizin gözü yaşlı,yüreği yaralı.Bizleri gömüyordunuz çünkü.Hepinizi gördüm.Başbakan bile vardı cenazemde.Yanımdaki tabutta devrem Yusuf vardı.O da yanımda şu an.Sizlere selamı var.
Burası mükemmel bir yer.İnanılmaz güzel.Yemyeşil.Rüyalarımda bile göremeyeceğim kadar güzel.
Ama ne yazık ki dünyaya gelemiyoruz.Biz öldük çünkü.O geceki çatışmada roketatar gelmişti bizim mevziye.Yusuf ve ben vardık.Fazla acı çekmedik ve öldük.
Burada 10 kişiydik.Bugün de biri katıldı aramıza.Elazığ’da görev yapıyormuş,mayına basmış.11 olduk.
Yalnız üzüldüğüm bir şey var.Annem çok ağladı.Onu görünce yanına gidip sarılasım geldi,ama gidemedim.Ben ölmüşüm.Artık dünyalı değilim.
Ben çok gençtim ya.Güzel de hayallerim vardı.Zehra ile evlenecektim.Ama olmadı.Hainler sinsice yaklaştı.Ve şehit olduk...
Bir yanım sızlıyor biliyor musunuz ? genç yaşta toprağa girdi bedenim.Anamın gözyaşlarına dayanamıyorum,babama babalar günü hediyesi verdiğime de.
Ben burada halimden memnunum.Burada bize çok iyi bakılıyor.Herşey elimizin altında.Ama bir yanım yarım kaldı.Gözümse arkada…
Çok erken öldüm ben.Bir dağ başında,gecenin bir yarısı üç beş kansızın silahından çıkan kurşunlarla verdim son nefesimi.
Biliyorum vatan için öldüm.Ya peki intikamım alınacak mı ? ya kemiklerim sızlarsa mezarımda.Ya ben boşuna ölmüşsem.Duracak mı bu akan kan.?
Böyle giderse burada çoğalacağız.Biz halimizden memnunuz.Burada herşey mükemmel.Ama özlüyorum sevdiklerimi.En çokta annemi.Ben er olarak öldüm,ancak burada rütbem çok yüksek.
Tekrar söylüyorum.Alın intikamımızı.Bitirin bu katillerin işini.Yoksa hakkımızı helal etmeyeceğiz.Buradaki 11 kişi bunu söylüyor.
Biz şehit olduk.Artık aranızda değiliz.Elimizden geleni yaptık,herşey vatan içindi.Ama olmadı.Vurulduk ey halkım.Ve artık 20 senelik ömrün sonunu getirdik.Çokta erken öldük.Hakkınızı helal edin…
Ruhunuz Şad Olsun....
|