''Sadece Türk milli takımı!''
A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink basın karşısına geçti.. "Buraya gelirken çok fazla düşünmedim" diyen Hiddink, hedefleri anlattı, çok çarpıcı sorulara önemli yanıtlar verdi..

Hollandalı teknik adam ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in katıldığı basın toplantısı, deneyimli teknik adamın kariyerini anlatan bir barkovizyon gösterisi ile başladı.
-ÖZGENER: ''HIDDINK'E 'HOŞGELDİN' DİYORUZ''-
Daha sonra sözü Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener alırken, Hollandalı çalıştırıcıyla başarıda istikrar yakalayacaklarını söyledi.
Özgener, Hiddink ile birlikte Four Seasons Otel'de düzenlediği basın toplantısında 20 yıl aradan sonra Türkiye'de tekrar çalışacak Hiddink'e ''Hoşgeldin'' diyerek başladığı konuşmasında, ''Antrenör olarak elde ettiği bilgi ve birikimi bundan sonra milli takım için harcayacağından mutluluk duymaktayım'' dedi.
Başkan Özgener, bugün itibariyle Türk futbolu için önemli bir sürecin geride kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:
''Geçtiğimiz yılın ekim ayında başlayan süreç nihayete erdi. Bu süreçte pek çok isim ortaya atıldı. Ancak biz 21 Ekim 2009 tarihinde milli takımdaki arayışlarımızın kişilerle değil, sistemle ilgili olduğunu söylemiştik. Milli takım için en doğru teknik modeli oluşturduktan sonra bu model için en doğru isim üzerinde çalışmalar yapılacaktı. Başta milli takım olmak üzere Türk futbolunun tüm sportif yapılanmasını ele aldık. Araştırmalar yaptık. Modeller geliştirdik. Daha önceki açıklamalarımızda da Türk futbolunun başarıyı yakalayacak gücü olduğunu, ancak bu başarıları kalıcı ve istikrarlı hale getirmek gerektiğini belirtmiştik.''
İstikrar sorununu çözebilmek için belirli bir teknik model oluşturduklarını kaydeden Mahmut Özgener, ''Bir plan oluşturduk. Teknik adam arayışlarımızı bu plana göre sürdürdük. Yeni model birçok paydaşın bir araya gelmesiyle oluştu. Milli takımlar teknik direktörünü bu modelin önemli bir konumu olarak konuşlandırdık. Bugün de oluşturduğumuz bu yeni teknik modelin en önemli parçasıyla bir araya geldik'' diye konuştu.
-''HIDDINK'E GÜVENİMİZ SONSUZ''-
A Milli Takımı'nın Belçika ile Dünya Kupası Eleme Grubu'nda yaptığı maçın hemen ardından kamuoyuyla paylaştıkları görüşleri hatırlatan Özgener, ''Türk milli takımlarında yeniden görev alacak teknik adamın futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek, en önemlisi istikrarlı kılacak deneyim ve birikime sahip biri olacak demiştik. Futbolumuzu koyulan bu hedeflere yetenek ve bilgileriyle taşıyacak Hiddink ile yan yanayız'' dedi.
Federasyon olarak yeni teknik direktörleriyle el ele vererek yeni dönemde istikrarlı başarılar yakalamaya çalışacaklarını kaydeden başkan Özgener, ''Güvenimiz sonsuz. Yeniden yapılanma tamamlandı. Türk futbolu adına çok önemli süreç sona erdi. Bugünden itibaren yepyeni bir dönem başlıyor. Türk futbolu için bu yeni dönemdeki başarılar doğal olarak sadece kişilere ait değil. Bu anlamda futbol ailesinin tüm paydaşlarının biraraya gelerek oluşturacağı sinerji çok önemli. Herkesin bu dönemde bize destek vermesini istiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.
Özgener soru-cevap kısmındaki Esun Yanal konusundaki soruya ise “Başarılı olacağına inandığımız bir model oluşturduk ve yine başarılı olacağına inandığımız Ersun Yanal’a görev verdik. Kendisiyle de kısa süre içinde bir basın toplantısı yapacağız. Hem biz hem kendisi planlarımız hakkında daha detaylı bilgiler vereceğiz” yorumunu yaptı.
"20 takımlı bir ligden milli takım oluşturma konusu”na ise Özgener; “Bu konunun nerden çıktığını bilmiyorum ama gündem oluşturmaya çalışılıyor. Liglerin sonunda bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum. Süper lig 18 takımla oynamamaya devam edecek. Benim de sizden ricam bu konunun gündeme taşınmaması” yanıtını verdi.
Özgener’in konuşmasından sonra halkın Hiddink hakkında görüşleri barkovizyona yansıtıldı.
Daha sonra ise mikrofon Hollandalı teknik adama geçti.
-HIDDINK: "BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"--
Hiddink’in açıklamaları şu şekilde;
“Ekranda söylenenleri net olak anlamadım ama duyabildiğim kadarıyla pek çok kişi milli takımın güzel geleceğine olan inancını dile getirdi. Ekranda benim ilk çalışma takımımla ilgili de sesler duydum. Fenerbahçe’den bahsediliyor.. Fenerbahçe’de çok güzel şeyler olmadı.. Buradaki ilk maçımda büyük bir yenilgiye uğramıştık.. O zaman kime sorsanız; ‘Evine git’ derlerdi. Ama bunun üzerinden uzun zaman geçti. İşimde daha sonra çok önemli tecrübeler kazandım. 20 yıl sonra burada olmaktan çok mutluyum. Gerçi 20 yıl boyunca sürekli buraya geldim gittim, temaslarım devam etti. Videoda geçmişimle ilgili bilgiler de verildi. İnsanın geçmişini unutmaması lazım. Geçmişimde çok şey öğrendim ancak her zaman da umutlanmamalı ve geleceğe bakmalısınız.”
-"BU GÖREV BANA NASİP OLDU"-
“Türk futbolunun geleceğinin çok daha iyi olacağını inanıyorum. Yakın geçmişte yapılanları takip ettim, hem bildiğim hem bana sunulanlar gerçekten çok güzel. Hollanda Federasyonu'nda TFF'nin 2016 Avrupa Şampiyonası adaylığıyla ilgili sunumunundan çok etkilendim. Sadece bu sunumlardan etkilenmem değil, toplum ve hükümet tarafından da büyük hevesle karşılandığımı gördüm. 2016 Avrupa Şampiyonası’nın burada yapılması için de büyük bir heves var. Türk futbolu büyük bir konuma ve sağlıklı durumlara gelecek. En kısa sürede ekibimle birlikte, oyuncularla çok yakından sıcak şekilde başlayacağız. Eylül ayında başlayacak Avrupa Şampiyonası elemeleri için de çalışmalara büyük bir hızla başlayacağız.”
“’Neden Türkiye’ sorusunu da yöneltebilirsiniz. Bunu bana soran çok fazla kişi oldu. Tabii farklı opsiyonlar vardı, başka seçimler de olabilirdi. Ben daha önce de dünya ülkelerinde çalışmış biriyim. Her zaman da içimdeki hislerime güvenirim. Baktığım şeylerden ilki; ‘o ülkenin futbola bakış açısı, perspektifi nedir’ olur. Ayrıca o ülkede tutku, başarıya olan inanç ne durumdadır diye bakarım. Bu iki konu benim için çok önemlidir. Burada bütün ülke iyi sonuçlara odaklanmış durumda. Ben de kötü sonuçlarda bu nedenle mutsuz olacağım. Ama önemli olan bu tutku ve odaklanmışlık.”
“Daha önce bu göreve kimlerin düşünüldüğünü de duydum. Bu görev bana nasip oldu. Tabii karar verme aşamasında düşündüm ama kendimi ikna etmek için çok da zorlamadım, fazla düşünmem gerekmedi. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Bu ilk basın toplantısı olacak ama devamı gelecek
spor toto süper lig.”
ajansspor.com