@baba..bu bahsettigimiz züppeler senin mertebene ulassalar amenna!Ama öyle degil.
Icki icebilen ki nasil zikkimlanip sonra da calisabiliyorsa, oruc tutan da bunu bahane edemez.Ettiremez de! hareketin dogru.Ayrica meditasyon, yoga ve baska aleni hareketlere tahammül gösteren..skye skye - oturdugu yerde (tren vs) namazini kilana da tahammül edecektir.Baska caresi yok. Ama yol ortasinda hali acip, avrupanin göbeginde herhalde namaz da kilinmaz.Zaten din, iman bunlar azicik gizlenir.Alet edilmez.Shov unsuru yapilamaz.
Ama dedigim gibi,insain belkemiginin saglam olmasi lazim, dagarciginin genis olmasi lazim. Zira bilgiyle, hareketlerinle, konsumanla vs.kendini heryerde kabul ettirebilirsin. Türkiyede de zirt pirt namaza , cumaya gidemezsin. Hersey bir dialogla baslar. Ben nasil Hiristiyan is arkadaslarimin Noel.- vardiyalarinda calisiyorsam, onlar da beni bayramlarda rica ettirmeden hosgörürler. Bu bahsi edilen gencler, gencligin verdigi hiddet ve sabirsizligin yanisira, tembelliklerini ve her sözümona sansizliklarini topluma malediyorlar, ve afghan mücahidi -sakalli- carsafli ve kaftanli büyüklerini örnek aliyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum.
Hayirli cumalar cümleten.
|