Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 29.06.2009, 18:48
gelincik02

Standard

Zitat:
Zitat von holgerfach Beitrag anzeigen
aschki biten adama bir schische viski/vodka/raki + bi cd player mit müslüm-ferdi-orhan (tabi o zamanlar mp3-player falan yok..) + paar cilekesch freunde..

du unterschätzt die wirkung von liebesliedern...vor allem arabesk...
"Aski biten adama" degil "ask acisindan geberecek adam" Iliskisi cesitli gerekli yada gereksiz konular yüzünden bitmis, yürümemis olan ama yinede hala o insani seven insan psikolojisi. Bu sarkilarda aski bitirmek, unutturmak yerine daha da cok baglanmasina sebep oluyor belkide insanin...

Biz türkler hani severiz böyle ask tanimlarini "Ben sevdimmi adam gibi severim", "Ben sevdimmi bir defa severim" gibi... Sadece BIR defa sevmek cok temiz bir insan oldugunun altini ciziyor bizlerde. Bir kere dogrudürüst sevmek ve ömür boyu kalben o insana sadik kalmak... Fiziksel olarak bir araya gelmek mümkün olmasa da en azindan kalben sadik kaldigi tek aski. Sarkilarla hatiralari canlandirmayi seviyoruz belkide unutmayi ve üzerine cizgi cizmeyi istemiyoruz. Bu yüzdendir belki bu sarkilari, siirleri cok sevmemiz...(gerci kac tane kaldiki öyle gercekten adam gibi seven ve sadece BIR defa seven.. Anlasamayinca tschüss denir baska ufuklara yelken acilir günümüzde.... 2-3 yil yogun bir iliski yasanir,askla ölüp dirililirde bir konuda anlasilamadigi icin ayrilik göze alinir ve baskasiyla evlenilir hatta -sevgiliye nisbet babinda-. Arabesk milletiz iste aci cekmeyi ve cektirmeyi cok seviyoruz; hayatimiz film.)

Diger taraftan bu tarz sarkilari siirleri dinlemek,okumak istemeyenlerin kendi duygularindan kactiklarini düsünüyorum. Sarkilar bir nevi kendi kabullenemedigimiz duygularida kendi kendimize itiraf etmemize yariyor...

Slowa devam, arabeske de selam

Geändert von gelincik02 (29.06.2009 um 18:53 Uhr).