30.05.2009, 12:37
|
|
za-Man " Sonun baslangici " 7
Albay Mehmet Can Simit bir Türk olarak, benim bir Amerikali Albay tarafindan -üstelik
Türk topraklari üzerinde-sorgulanmamdan hic mi hic hosnut degildi ve bunu her haliyle
belli ediyordu. “Sen yandin Zaman asker” derkende zaten göz kirpmisti. Can simidimdi.
Radardaki sinyallerin, bir önceki güne ait olmasi (!) ve nöbet yerimin baska bir yerde
olmasi, benim dötü kurtarmisti. <Suskunlugumu bozdugum ve bu sirri bir baskasina
ilettigim halde, askerligimin, bekaretimin ve bir takim baska “seylerimin” de
yanacagini..> bana ibraz edilen ve altina imza atarak tasdikledigim bir evraktan sonra,
Albay Jones’tan özür diledim.
” Colonel Jones, i am very sorry!” Albay Jones:Private Zaman! We’ll have an eye on you!
This matter is not solved and also we.- ” Albay M.C.Simit araya girip“Ok James he has
got enough - tamam hadi kaybol ortaliktan Zaman asker, ben bir daha böyle bir
essekligi yapmayacagini ona aksam Aç Aç-ta ta iki dubleyle anlatacagim. Bizi bir daha
böyle zor durumlara sokma haylaz asker! Insan ya fazla meraktan gider ya da your-
aktan, anladin degil mi benim ingilizceyi de sökmüs bitli askerim benim!! “Emredersiniz
Albayim” diye selamimi siddetle cakmis ve oradan tüymüstüm.Bu bana ders oldu. Ne
sirmis mübarek.
Gel tezkere gel tezkere bitsin su gurbet..evde anam bacim yarim..
Haftalar, aylar derken tezkere günü geldi. Baska bir vukuatim olmamisti, ama göz
hapsinden de cikarilmamistim, her anim izleniyordu sanki. Asker ocagindan ayrilirken
arkadaslarla vedalastiktan sonra radara madara yakalanmadan normal insanlar gibi
yoldan gecen Kamil Koç otobüsüne atladim.287 kilometre sonra verilen ilk molada
tuvalete girerken, tuvaletciye“cok uzunca bir siçiş yapacagim, beni merak etme
gurban “demistim. Federico Fellini’nin her filminde basrol oynayabilecek kadar
cirkin olan bu herif”bona ney gardasim istedikin godar kolabilirsün” diyerek altta
kalmayacak hazircevap bir tuvaletciydi. Benim son molamdi,ve o haric, otobüse
dönmemi muavin ve diger yolcular kimbilir ne kadar beklemistir.
Bir kulak harekatiyla 302 -S degil Kulak- S ile kendimi sehrimizde buldum. Bir taksiyle
de dogruca evin yolunu tutmustum.Acikmistim, abazaydim ve pistim.
At, Avrat, Et'le sürecek
|