za-Man " Sonun baslangici " 5
Askere yollanirken, kendimi Balikesire „yönlendirtmistim. Bu sekilde 9uncu Ana Jet
Üssündeki F16 larin yaninda yer hizmetlisi olarak teknoloyije olan merakimi
giderecektim. „Askere gidecek—geri gelecek“ ve „En büyük asker bizim asker“
naralariyla ve Neclamin ve anamin gözyaslariyla askere ugurlanmistim. Evlenmeden
olmaz diye diretiyor ve beni zivanadan cikartiyordu bu kiz. Uzun siyah saclari ve hafif
dolgun vücudunun görmedigim yeri kalmamisti gerci ama, bunu ona söylemeye ne
gerek vardi. Hersey istedigim gibi gelisiyordu.Adim Ganyanci Zamana cikmadan da
askere gitmek iyi bir fikirdi.
Acemi birligimi bir iki tokatla (kacinilmazmis demek) gecistirmis sonra da usta birligim
icin Balikesire gelmistim. Ortalik F16 ve son model mühimmatla doluydu.Top gun gibi
hisediyordum kendimi.Canim istediginde bilhassa geceleri, saga sola „gidiyor“ yiyor-
iciyor dinleniyor ve bir saatim dolmadan dönüyordum.Böyle askerlige can kurbandi.
Balikesire gelisimden hemen sonra ,bir iki hemsehrim olan askerle ve komutanla
yakinlasmistim.
Gel tezkere gel...
Bir gece buradaki ilk „gezintimi“ yapip dündügümde (Sehre gidip tatli yemek icin) ortalik
kirmizi alarm durumundaydi.Herkes bir tarafa kosusturuyordu Komutanim neler oluyor?
Komutan: Zaman asker tarifi mümkün olmayan bir cisim yakaladik radarda - hemen
bataryalari ve hazir kita pilotlarinin giyinmelerine yardim ediver!! Hicbirsey
anlamamistim.Tüm aramalara ragmen ne bir cisim bulduk ne de baska birsey.
Ertesi gece o3 -05 nöbetimde söyle caktirmadan bir kiraathaneye gidip iki cay
bir cigara icip döneyim dedim. Elim kulagimda döndügümde,ortalik yine kipkirmizi
alarmdaydi ve telsizimden „ZAMAN ASKERRRR..cevap VErrr“ diye bir bagirtiyla karsi
karsiya kalmistim. Zaman asker 3/5 nöbeti, bir vukuat yoktur komutanim diye
cevapladim.Yine tarifi mümkün olmayan bir cisim belirmis ve ortalik ellialtiya girmisti.
Icime bir süphe düsmüstü…
Sürecek
|