Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 21.04.2009, 16:54
GoerenBilir

Idee Töre cinayetlerine intihar süsü verilen olaylardan...

Zitat:
Zitat von 2006sevdam Beitrag anzeigen
hangi olaylardan bahsediyorsun, ne olup bitti söyle lütfen.
O eskisi gibi ailenin en büyügü ailenin en kücügüne "namusumu temizlemek" sana düsüyor demiyor artik. Eger bir kiz namusunu yitirirse, mesela yolda giderken tesadüfen bir erkekle göz göze eldi ve namusu elden gitti diyelim. O zaman artik ona öyle bir mahalle baskisi kuruyorlar ki kiz ancak intiharda cözümü buluyor. Bu da senin kürt halkinin bir gercegi 2006Sevdam. Kürt degince ben bunlari da Kürt sorunun icinde ele alirim. Bunlari okurken hay batsin sizin töreleriniz demeden edemiyorum.
Bak benim genel olarak türkü dostu oldugumu her halde biliyorsundur. Türkülerin özelligi yasamdan esinlenerek olusmasidir.

Ben gibi bahti karali varmidir....TÖREYMIS YENGEMI ALACAKMISSIM. Vallahi ben bir Türk ailesinde yengesiyle igrenc bir evlilik yapan birisini görmedim. Madem kürt hakklarini ele aliyoruz o zaman bunlarin icinde kadin hakklarini da ihmal etmeyelim. Dogrusu da bu degil mi?
Neden kadin haklari dersen, cok basit. Kadin haklari bir toplumun hangi derecede gelistiginin göstergesidir. Kürtlerin toplum olarak gelismelerini ve medeniyetten nasiplerini almalarini bende isterim.

Geändert von GoerenBilir (21.04.2009 um 17:15 Uhr).