Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 16.04.2009, 20:48
GoerenBilir

Standard

[/quote]Neden biz böyleyiz arkadaslar? Yani bir türkün, baska bir türkle karsilasinca, hele hele ki bu türk selahiyetli bir zat'i muhteremse- neden hemen böyle "poponu yiyim*" ayaklarina yatiyoruz? Bu sadece ileriki cikar ve suistimal icin bir zemin midir.Cok mu pessimistim..neyim..baa bi yardim eding abilerim..ablalarim [/quote]

Aciklamasi cok basit Fos abi :-) Cünkü biz daha henüz toplum olarak feodal düzeni asip bireseylige erisemedikte ondan. Böyle olaylar benimde basimdan bir sekilde gecti ve geciyor. Abilik ve kardeslik aile icinde ya da es dost cevresinde olur. Bu konuda bizim futbol takimlarimiz bize ip ucu verir. Almlar formanin arkasina "Altintop" yazarlar ama bizde illa "Hamit" yazmasi lazim. Dogrusu "Altintop" olsa gerek. Atatürk medeni kanunda soyadlarini bosuna getirmedi.
Ama eger seni teselli ediyorsa, Yunanlilarda da bu böyle. Ama onlarin hali de ortada :-)

Agit toplumdan bilgi toplumuna gecmedikce ve bu toplum hür bireyler ortaya cikarmadikca bu böyle geldigi gibi gider. Bende sinir oluyorum 60 yasindaki birisi bana buyur abi diye hitap ettimiydi. Henüz yapilacak cok is var. Ancak ileriye gidecegimize geriye gider gibi oluyoruz demeden de gecemeyecegim fos abi :-)

Geändert von GoerenBilir (16.04.2009 um 20:50 Uhr).