Her KOYUN kendi bacagindan asilir
Burada bazi yazilari okudukca sinirleniyorum.
Ben calisiyorum ve hakkimi aliyorum.
Köküm aslim türktür ve buna laf kondurmamaya calisiyorum.Adil olmanin iyi birsey oldugu ögretilen bir kusaktanim. Yunan, Kürt,Arap,Bulgar arkadaslarim var.Cok iyi bir ambiyansimiz var.5 vakit namazli, alkolik..escinsel, evden kacmis, siyasi suclu..kisaca her tür insan var etrafimda.Herkes yasam ve ekmek derdinde.Bizi birbirimize baglayan asil sey..SAYGI ve insan sevgisi.
Ben almanyada yasiyorum, ve buraya yerlesmisim.Baska da bir yere gitmek niyetinde degilim.Bilakis halimden cok sükür memnunum.Namazlarimi da cok güzel ve cemaati cok candan bir camide kilabilyiorum.Kimse bize karismiyor.Aksine komsular gelip merak ediyorlar..hocamizla cay iciyorlar..o erwinler ve hanslar!
Görüntüm de türk, ama kendimden emin oldugum icin ve lisanini iyi bildigim icin, gazetesini kültürünü bildigim icin kimse bana laf ve hikaye anlatamaz,aksine ben almanlara-ve diger insanlara fikir ve akil verebiliyorum. Kendiliginden birsey olmuyor tabii ki, ugrasmak gerekiyor.Kahvede oturup beklersen..cok beklersin.
Hem ayrica bu küstahlik ne de basit ve ucuz sey olmus öyle. Burada yasa..sosyal yardimlari hüüp götür, altinlari tak koluna..araziler arsalar..ondan sonra da ah vatan ah su ah bu..
Yaw git o zaman mis gibi vatanimiz var..buyurun gidin orada yasayin.en iyi doktorlar, hastahaneler var merak etmeyin. Ben orada da yasadim biliyorum. belki yine yasayacagim, kim bilir.Ama su anda buradayim.
Ilk kusak burada..üzülüyorum o yasli amcalari görünce, hobby yok..tüm gün tv türkce kanallar baska eglence yok ,ya da Karstadtta dolasmak var, teyzeler evde hapsolacagina ,icin icin vatan diye yanacagina..telkin edin ön ayak olun..gidip kusadasinda, afyonda anadoluda aldiklari dairelerde yasasalar daha iyi olmaz mi? Esas simdi basliyor problemler..ilk kusak yaslandi! Alzheimer, Parkinson..vs..vs.. Allah gecinden versin..Allah saglik versin ama..hangimiz bakimevine verebiliyoruz ?? versek te konu-komsu ne der? falan bunlar daha henüz konusulmadi ama bence konusulmasi lazim.
Ömrünü ghettolarda gecir, sonra dilini bilmedigin insanlar sana baksin. Bakmak demekle..yemekle bitmiyor..bir bebek nasilsa o durumlar cikiyor ortaya.Bir düsünün! Alternatif..cocuklar bakacak,onlar da büyük bir ihtimal birbirine girecek.Sen bak ..yok sen bak kavgalari. Isler yine kizlara kalacak..bendne söylemesi!
Daha fazla bilgi istyen varsa mail atsin.Bu baglamda yasadiklarimi anlatayim.Burasi yeri degil.
Benim cumhurbaskanim Dr. Horst Köhler-dir.
Bunu söyleyemiyorsa bir insan, GASTARBEITER olarak kalmaya mahkumdur.
Tüm bunlar benim secimimdir.O kadar.
Baskalarini bilmem..dedim ya en basta..her koyun kendi bacagindan asilir..
Saygilar.
|