Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 27.10.2007, 01:58
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Enise-!!! :1:

Tesekkür ederim dostum

elbet cagdas ve demokratik sohbetler hepimizin amaci, en azindan benim...

Evet Forum son derece karisik ve ayni zamanda denetliyende yok, Politikacisindan Laga Lugacisindan olmayan yok, lakin benim basit soruma cevap vermekten cok ustaca kacindin..

Kuranin sonradan yazildigi cok dogru HZ Osman yazisi ve gercek Kuranin kayip olmus olma ihtimalininde var olduguna tüm bu konularda seninle mutakibim, ayni paralellikte düsünüyoruz.

Ama sana Matthäus, Markus, Lukas ve Johannesin Incillerinin farkini sordugumda bir cevap yerine Foruma bu yaziyi yazdin.
Onlarda kafalarina göre Inciller yazdilar, icerigi biribirinden farkli....

Demek istedigim safsata sadece Islamda degil, Hiristiyanlikta Yahudulikte, kisacasi tüm Dinlerde var. Bu benim görüsüm.

Senin düsüncen bu hususta nelerdir, istersen düsüncelerini yaz.

Selam, Sevgiler
Enis

Sevgili Enis merhaba.

Sevgili dost ne geregi var ki bu tür bir yaziyi sıkıntı duymana rağmen ekledin.

Beni bilirsin ben hiç bir konuda yazışmaktan çekinmem, yeter ki konu diyaloğu insani temellerde ve insani dialogda oluşsun.

Ters rüzgara karşı mücadele edenlerdenim ben. Zordur ters rüzgara karşı uzun bir dönem ayakta kalabilmek.

Bu sayfalarda çok az kaliteli insan tanıdım. Kalite, kişilik, niwo ölçülerinin içinde bulunabilen insan çok az oldu bu sayfalarda, o çaptakilerde burayı görünce uzaklaştılar.

Ben uzun bir süre kaldım doğrumu yaptım? Emin ol bu konuda söyleyebileceğim bir tek şey belkidir.!!!

Belkide çok daha önceleri ayrılmalıydım Işının gayri ihtiyari düşüncesi gibi. Belki de haklıdır Işın bu konuda.

Her neyse yukarıda senden aktardığım yazıyı tekrar okuyunca ve sende bıraktığı şahmeranam gurur ile yazdığın yazı sana tekrar merhaba demeyi bir büyüüüüüüüüüüük görev gibi yaratıverdi bende.

Sevgili Enis Kaya dostum, dinlerin tümü dindir ve tüm dinler birbirleri ile ilişkilidir.

Kuranın tüm yasakçı, hukukçu, sosyalci değerlerinin hepsi TEVRATTAN derlemedir. Çük kesimine kadar....

Ve Tevrat 5700 yılına kadar bir geçmişe sahiptir, İncil 2007 yılına kadar bir geçmişe, Kuran senin bildiğin yıla kadar daha doğrusu çok cüzü bir senesel sayıya kadar.

Senin bana sorduğun soruyu biz senin ile çok önceleride tartıştık. Sen daha bu seviyeye gelemeden önce. A. Hulusiler, S, Ateşler ve onlara benziyen bir yığın insanlardan cevaplar aradığın dönemler zamanında vs.

Ve sen o dönemler katı ve ılımlı bir İslamcıydın. Ben hepsini ve tüm dinleri red eden bir kişiydim halende öyleyim.