Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 26.09.2007, 16:00
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sen uzun zamandır burada değilmisin.?

Burada ne küfürler, ne hakaretler, ne aşağılamalara maruz kaldık, en sonunda fıttırdık bizlerde bir kaç küfür savurduk. Ben bu sayfalarda beş yılın üzerinde küfüre karşı mücadele veren bir kişiyim. Ve en büyük küfürbazların dinci kesim ve ırkçı milliyetçi kesim olduğunu yediğim sayısız küfürlerden biliyorum. Enis gibi bu kadar ılımlı olan bir insana bile o dinci, kara beyinli, simsiyah karekterli insanlar olmadık küfürleri yaptığına ben az şahit olmadım.

Önce dürüst olalım. Bu güne kadar bu dinci tayfaya içinizden ben dürüst ve demokrat dindarım deyipte karşı çıkan tek bir tane isim yaz bu sayfaya. O isim yoktur. Olsa idi insan ilk önce kendi ismini yazardı....

Sizler bu sayfayı hem din olsun, hem politika olsun bir cephe, bir mescit, bir propaganda yeri olarak görüp, düşünmektesiniz. Burada İslamcılardan başkası olmamalı, burada İslama en küçük bir eleştiri gelmemeli, burada İslamın dışında her din hem tartışılmalı, hem aşağılanmalı, hem de bu tür görüşlere karşı çıkanlarda aşağılanmalı mantığı ile buradasınız. Ne bilgiye sahipsiniz, ne tahammüle.!!!

Bu politik forum içinde aynısı. Gidin dolaşın ne kadar Hıristiyan ve Musevi din forumları varsa bu tür ne bir mantığa, ne bir saygısızlığa, ne bir hoşgörüsüzlüğe rastlarsınız. Sorunun özü demokrasiden hiç bir şey anlamanız olduğu kadar DEMOKRASİYE karşı olmanızi düşman olmanızdır. Eğer tersi olabilseydi cemaatlerden, dinlerden önce insana saygı duymayı öğrenirdiniz, hem uslubunuzu, hem zihniyetinizi değiştirir, her canlıyı kendinize düşman görmekten vaz geçerdiniz.

İslam toplululklar cahil topluluklar, okur, yazarlığın dünya ortalamasında en düşük olanıdır. Bu tür topluluklar daha fazlasını hem üretemiyorlar, sanırım hem de istemiyorlar.

Güzel kardeşim dünya bir bütün, o islami ülkeler uzayda falan bulunmuyorlar. O ülkeler dokunulmazlığı olan ülkeler değildir, hem de öyle bir dokunurlar ki bir daha doğrulamazlar. İçlerinde hürriyet olan, insanın temel hakkı olan yaşam hakkına saygı duyan tek bir İslam ülkesi ve cemaati göster yok.

Bak iki gündür yazılarımız kırmızıya boyanmaz oldu neden acaba.

Rebelyelin burada insana yaptığı tüm hakaretlerin karşısındayım. Ama yazılarının içinde pek çok doğrularda bulunmakta.

Sanki onun ile başladı burada hakaretler dünyası, ne alaka burada hakaretleri dindar demiyorum, dinci, ırkçı, radikal milliyetçi kesim yarattı.

Önce insan. Ona verilen saygı ve sevgidir inancının ölçüsü.