Dostum sanirim yazilarimi farkli algilamissin, bende Kuranin insanlari kurtaran bir kitap oldugunu söylemedim ve ölye oldugunada kattiyyen inamiyorum... adi üzerinde inac olayi...
Ben sadece Allahin varligi ve ölüm sonrasi bir hayatin varligi inanc olayi degil gercek olsa gerek diye düsünüyorum kiii gecen seyrettigim belgeselde söylenede o oldu..
A.Hulusinin bazi düsünceleri bence cok evrensel, elbet bunlar onun düsünceleri ve her sey subjektiftir...
Benim DINI inancim yok, ama evrensellige yani insanlar arasinda muhabbete DIN yada dostluk diyorum, benim tabirimdir ama hepimizin ortak DINI Demokratik yaklasimdir....
Ben olaylara bu cercevede yaklasiyorum.... cünnkü yasayan DINLERIN hicbiri insanlik icin gercek anlamda bir cözüm getirdigini asla benim gözlerim görmedi.....
Sanirim düsüncelerimiz ayni aolmasa bile paralellikler var....
Birde sunu belirteyim, Türkceyi mükemmel kullaniyorsun, keske bende senin kadar Türkceyi kullana bilsem düsüncelerimi yazilara dökebilsem.... ne yazikki Almanyadan Türkceyi ögrenip yazmak bu kadar oluyor...
Simdi kendime bir kahve yapayim, biraz TV seyredeyim, annemlerde camiye gittiler Hoca lakirdisi dinleyecekler, tüm DINler beni carpsinki Hocanin zerre kadar deger verilecek bir sey anlatigi varsa.... ama ne diyeceksin, yasayan DIN-Kültürü iste....
Selam
Enis