Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 22.09.2007, 20:01
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Merhaba Sevgili Enis, Hoşgeldin.

Umarım hem iyi bir tatil yapmış, hem de iyicene dinlenmişsindir.

Forum benim çok zorunlu hissettiğim an katıldığım, hem küfür, hem hakaret, hem aşağılamaya maruz kaldığım bir ilkel cephe. Çok fıttırırsam kendi ölçülerimde bile ağır küfür olarak değerlendireceğim, bir iki küfür salladığım tuhaf bir panayır gibi. ( it oğlu it, deyyus, sapık vs gibi.

Her neyse seninde bildiğin şeyler. Seçimlerden sonra düne kadar ılımlı gibi düşünülenler bile mağrurlu oldular, elbet İslami kesimi bahsetmekteyim. Tuhaf bir toplumun, tuhaf değer yargıları, köylülük ile statükonun, şehirli ile kırsalın, dünyalı olmak ile radikal milliyetçiliğin, dindar olmak ile dinciliği birbirine karıştıranların acımasız sınırlaşmaları falan.

Yazılarını okudum Enis, fazla takılmışsın gibi A.Hulusiler, diyanetçiler vs. Benim açımdan Kuranı Kerim ne bir kutsal kitap, ne tanrıyla en küçük bir bağlantılı, nede insanlığa 1400 yıldan buyana pozitif hizmet edebildiği en küçük bir değere sahip. İslamın o dönem zorunlu aydınları (karşı çıktıkları an boyunları vuruluyordu islam ve Allah adına.) olmayan namusunu yarattılar o orta çağın aydınları, Nesimi, Mevlana, Bedrettin, İbni Haldun, İbni Sina, Şinasi, Hacı Bektaş Veli vs, vs, uzun bir ek yapmayı gereksiz bularak kısaca bu isimler gibi daha değişik isimlerle birlikte pek çoğu İslamın olmayan, insan, dost ve iyimser, sevgi, şefkat yönünü oluşturmaya çalıştılar, bunlarında bir kısmının kafaları kopartıldı, canları alındı. Kuran tek bir şeye hizmet eden bir kitap korkutma ve korkma, Totaliter bir kitap. Bu çağda bile halen can alan, şiddet uygulayan topraklarının içinde yaşayanlara özgürlük vermeyen yasaklayan bir kitap. En zor şartlar altında bulunanlarda kadınlar, kadın düşmanı bir kitap KURAN. Eşit olmak ile Özgür olmak çok farklı şeyler, kaldı ki İsalami ülkelerin hiç birinde ne eşitlik var nede Özgürlük. Ben resmen bu dini ve kitabı insanlık düşmanı olarak görüyorum.

Ölüm yakını deneyim neden şaşırtıyor ki insanları??? Her insanın her an başına gelebileceği çok doğal bir şey.

Selamlar Enis.