BU CAKAL DÖNEKMI Cumhurbaskani olacak !?
Hele Abdullah Gül´ün 1995´te Refah Partisi sözcüsü iken, TBMM kürsüsünden söylediği şu sözlere bakın; "TÜRKİYE’nin Avrupa Birliği´ne giremeyeceği kesindir… AVRUPA´nın menfaatleri söz konusu olduğunda tavizler verilmekte, vazgeçilmektedir; fakat, Türkiye´nin çıkarları söz konusu olduğunda hiçbir direniş, hiçbir ısrar olmamaktadır. Bu şudur: Ne pahasına olursa olsun, Türkiye Avrupa Birliği´ne girecek anlayışıdır. Eğer bu zihniyette olursanız, işte o zaman Prof. Erol Manisalı´nın dediği gibi, sizi o zengin köşkünün -maalesef, üzülerek söylüyorum kendi ülkem adına- bir kulübesine böyle koyarlar"… Şimdi hazret, bunların tam aksine AB uğruna kendi onurunuzun korunmasından vazgeçmemizi istiyor… Bunlar “evrensel değerler”... Evet dönekliğin, kötü politikacılığın “evrensel” değerleri... Belki de Başbakan´ın bütçe konuşmalarında söylediği gibi, o da “Değiştim, gelişerek değiştim” deyip çıkacaktır... Ama olmaz ki bu kadar da, böyle de 360 derece değişilmez ki! Buna adıyla sanıyla “döneklik" derler!..
|