abdüllatif senerin tayyiple zit....
Son birkac güne damgasini vuran olay abdüllatif senerin önümüzdeki secimde adayligini koymamasi oldu. Nede olsa abdüllatif sener akp`nin 5 agir topundan biri !
Bakalim abdüllatif seneri akp saflarindan uzaklastiran nedenler neymis !
Kendi agzindan tayyipe gönderme yapiyor ! :-))
1) Toplumu kucakladım
İktidar döneminde toplumun tamamını kucakladım. Yeri geldi şarap muhabbeti yaptım. Milli kültürümüzün özündeki hoşgörü kavramının şarapla oluştuğunu biliyordum. Bektaşi fıkralarını içki içen de sever içmeyen de. Şarap üzerinden toplumun tamamına mesaj gönderdim. Alevi olduğumu söyledim. "Her Mülkiyeli biraz komünisttir" dedim. Müzelere konserlere, sergilere gittim. Cumhuriyet mitinglerine katılan vatandaşların da milletvekiliyim dedim. Mitingleri yapan insanların ne dediklerini dinler, bunun üzerine düşünürüm dedim. Üniversitelerde protesto yapan öğrenciler için, "Kendilerini ifade etmelerinden mutluluk duyarım" dedim. Toplumu ayrıştıran değil, birleştiren unsurlara vurgu yaptım.
2) Kurumlarla zıtlaşmadım
Kurumlarla zıtlaşma içinde değil, birlik içinde olmanın gerekliliğine yürekten inandım. Riskli bir coğrafyada bulunan ülkemizin güçlü olması için kurumların işbirliği içinde olması gerektiğini söyledim. Çözümleri birlikte aramalıyız mesajını verdim. Üniversite-hükümet ilişkilerinin gergin olmasına karşın 4 yıl içinde 25 civarında üniversitede konferans verdim. Rektörler, öğrenci kulüpleri beni çağırdılar. Derleyici mesajlar verdim. Protestodan korkmadım. Ama hiçbirinde protesto edilen politikacı haline de gelmedim.
3) Laiklik tartışılmaz dedim
Hepimiz cumhuriyet çocuğuyuz. Cumhuriyetin okullarında yetiştik. Cumhuriyetin temel değerleri hepimizin ortak değeridir. "Laiklik yeniden tanımlanmalıdır" dendiğinde ben, "Laikliğin tanımı Anayasa’da vardır, yeni bir tanım yapmaya gerek yoktur" dedim. "Kişiler laik olmaz, devlet laik olur" denildiğinde de, "Bu kavramlar eğilip bükülecek kavramlar değildir" dedim.
4) Daima dürüst oldum
Dürüst bir siyaset tarzı izledim. Dürüst oldum. Toplumun hakkını gözeten bir anlayışta olmaya gayret ettim.
Bu saydiklari nedenler abdüllatif senerin, akp tayfasindan olmasina ragmen, azda olsa onur, haysiyet ve dürüst degerleri olan bir insan oldugunu gösteriyor.
Bu saydiklari nedenler tayyip ve abdus denilen soyu sopu belirsiz, degersiz, serefsiz hainlerin yoksun oldugu degerlerdir !
|