Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 10.02.2007, 00:29
turkkiz

Standard IRK ve ETNIK incelemelerine SON

Berlin"de vatandaşlığa geçişler sırasında göçmenlere imzalatılan "ırk ve etnik kökenin incelenmesi" yönündeki form geri çekiliyor.
Berlin Eyaleti"nde Alman vatandaşlığına geçen göçmenlere 2004 yılından beri imzalatılan "ırk ve etnik kökenin incelenmesi" yönündeki form gündemden kaldırılıyor.
Konuyu gündeme getiren Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Senatosu Milletvekili Özcan Mutlu, gazetemize yaptığı açıklamada, vatandaşlık başvurusu yapan göçmenlere 2004 yılından bu yana "ırk ve etnik" araştırmasının yapılabilmesi için form imzalatıldığını belirterek, "Ama bugüne kadar bu ortaya çıkmadı. Belgeyi dışarı çıkarmak zor olduğu için de bilmiyorduk. Ancak bir vatandaş ne yapıp edip, belgeyi dışarı çıkararak bana ulaştırdı. Ben de konuyu eyalet hükümetine bir önergeyle sordum" dedi.
Vatandaşlığa geçecek göçmenlerin ırk ve etnik yapısı konusunda çalışmalar yapılmasını içeren belgenin imzalatılmasına karşı Alman ve Türk basınında geniş tepki toplaması üzerine Eyalet İçişleri Senatörlüğü, konun ele alındığı ve en kısa zamanda bir düzenlemenin yapılacağını bildirdi.
Mutlu gazetemize yaptığı açıklamada, "Aldığım bilgilere göre, bu saçma sapan form önümüzdeki Pazartesi günü uygulamadan kaldırılacakmış. Yeni formda da ırk ve etnik kökenin incelenmesi konusunda bir ibare olmayacakmış. Bu da büyük bir başarı" dedi.