Bir Delinin Hatıra Defteri.cok güzel yaa
Benim adım Kaddafi, Muammer Kaddafi... Muammer Kad"dahi"yim ben... Adamlarım var benim. 170 haneli rakamları kafadan çarparlar, sonucu 30 saniyede bulamazlarsa ben onları çarparım.
Çok güzel giyinirim ben, farklıyım bir kere, papaz gibi saçlarım da var, sırf karizmayım... Tarih yazdım ben, tarih de beni yazacak. İyi yazmazsa tarihi çok fena yapacağım.
Libya"nın delisiyim ben, Amerika"nın belalısıyım.
Anamı kesen ben, babamı ihbar edip astıran ben, kız kardeşimi taşlatan yine benim... Cihanın cihan olalı gördüğü en önemli manyağım ben... Klinik vakayım. Klinikötesiyim.
Ben var ya, hep çadırda otururum. Dünyayı çadırdan yönetirim ben. Amerika"nın uydu kameraları bile beni göremez, bana yan bakamaz, ben o uydu kamerayı ne yaparım biliyor musun?.. Zaman zaman elimi gökyüzüne çevirip Amerika"nın emperyalizmin kameralarına ay buyurun ya da af buyurmayın, nah işareti yaparım.
Benim adım Muamma Muammer... Esrarengizim ben... Global mahallenin delisiyim... Buraya gelen misafir liderlere yapmadığımı bırakmam. Hiç unutmam İngiliz Thatcher"a sarkan ben, Alman Kohl"u güreşte yenen yine benim... Reenkarnasyona da inanırım, bir önceki hayatımda Hitler"mişim ben...
Ortadoğu benden sorulur. Orta batı da, orta kuzey de...
Kimse bana bir şey sormaya kalkmazsa, ben hesap sorarım. Ah bana bir imkan verecekler bak bakalım dünyanın jandarması kim oluyor, Süper Güç kim oluyor?.. Seçim bahanesiyle Irak"ı kim bombalıyor. Tesis yok ki anasını satayım tesis...
Ben harem kurdum, büyük bir çadır aldım içinde yüz tane kadın var, her gün biriyle görüşüyorum. Tek başıma ülkeyim ben... Libya benim ilçem, hatta elçim... Ölümsüzüm ben, beni öldürecek Azrail daha dünyaya gelmedi.
Amerika benden çok korkar. Bazen geceleri Bush"u kırmızı telefondan arayıp korkuturum, donunu değiştirip öyle uyur. Benimle konuşurken sesi titrer. Ağlamaya başlar. Onun Sam Amcası var ya, o beni iyi tanır, buna akıl verir, " Aman haa, ona sakın bulaşma o delidir" der. Bana hem Arapsın hem sakalın, bıyığın yok derler. Parıl parılım, insanların gözünü alırım, aklını alırım, eskiler alırım. Eskici geldii haanıııım!.. Hanımlara saygımız vardır. Ünlü bir Türk türkücünün de dediği gibi: " Saygı duyuyorum, saygı duyuyorum"
Belden aşağıya çalışmam, hep yüze çalışırım. Sürrealist döverim. Sanatçıyımdır da aynı zamanda... Savaştan vakit bulursam, sergi açasım bile var...
Amerika"yı hiç sevmem. Zaten babasını da sevmezdim.
Amerikan aksiyon filmlerini de hiç sevmem. Burda gösterilmesi yasaktır. Devamlı kahraman Amerikalılar Vietnam"ı, Kore"yi, Afganistan"ı yeniyorlar. Var mı Libyalı bir filmleri. Yooook!.. Hele bir yapsınlar bak Michigan"ı, Ohio"yu işgal ediyor muyum etmiyor muyum?.. Yemiyor maçaları... Biz daha çok Avrupalı sanat filmlerini severiz. Amerikalılar sanattan da anlamıyor.
Mesela İndependence Day"i seyrettim, çok sıkıldım, uyumuşum. Ah o uzaylılar Libya"nın hava sahasına girse, bak ben onları ne yapıyordum. Güçleri anca Amerika"ya yetiyor.
Bush bana bir telefon çaksa, ben onları doğduklarına pişman ederdim ama beni arayamıyor, kalbi sıkışıyor.
Erbakan"ı nasıl morarttım ama... Kendi kaşındı!...
Onu, kendi ülkesinde Mehmet Ağar diye biri uyarmış:
"Gitme" demiş, " o adam delidir"
Bu dinlememiş, geldi oturdu yanıma...
Güzel şeyler söyleyeceğimi sandı ama bir sağ kroşe, bir sol aparküt, 10...9...8...7... diye saymama bile gerek kalmadan fena nakavt oldu. Dediklerimi duyunca küçük dilini yuttu, cerrahi müdahaleyle küçük dili geri çıkarıldı. Hatta bir ara mosmor kesildi, hah dedim adam şimdi ölüyor. Eski toprakmış, hiçbir şey olmadı valla!..
Ben konuşurken masanın altında devamlı kendini çimdirirken gördüm, bunları rüya zannediyordu herhalde... Ama ben sapına kadar gerçeğim.. Amerikan rüyası işlemez burda, Libya rüyasıyım ben, Kaddafi kabusuyum.
|