Bak iste so einfach ist das DINB BIR YOR
UMDUR... sen farkli ben farkli yorumlariz....
Das ist eben so....
Ben önem vermem Mezhep Imamlarina.... yada Hadislere... kiiii kulaktan dolma... hatta 1000 yil sonra yazilan derlenen Hadilser o kadar cokki Profesör Osman Ates Hadis Professörüdür, UYDURUK HADISLER diye kitap yazdi... ve sadece kadinlarla ilgili kismindan.... kiii ben neyine inanayim Hadislerin.... yada Tirmiziye veya Gazaliye...
Mezheplere gelince.... olay acik.... birisinde kanayinca abdest bozuluyor digerinde bozulmuyor, dafür aber darf man eine Frau nicht die Hand geben....
Also nix für den gabrauch.....
Namaz olayi Kuranda cesit cesit yerlerde animsanmakta.... HZ. Muhammed onlari derleyip su anki haline benzer sekilde kilmis olsa gerekkiiii... eminim su aniyle namaz farkli kiliniyordur.... üstelik ZAMLI ILAVELI sünnetler falan filanda yoktu....
Her neyse... simdi san dersem Kuranda namaz 3 vakittir, digerleri ise yine insani veya Resül Ilavesidir... veya 5 vakit olarak Vahyedilmis ama Resülden sonra 30 yillarinda derlenirken unutulmus ilave edilmeye ve cikarilmis was weiss ich....
Kuran bile su anki Haliyle HZ. Muhammed zamanindakinde farkli olsa gerek, cünkü HZ. Osman yazisiyla yazilmistir.... ve Özbekistanda müzededir... Istanbuldaki onun kopyasidir....
Bak dostum Kuran bile Hz. Muhammedin ölümünden yaklasik 30 sonra derlenip Musaf haline getirilmistir.... buda Hz. Osman tarafindankiiiii.... onunda öldürdüler... kani biel Özbekistandaki Kuranin üzerinde var..... Bakara suresinde....
Neyseeeee... kafani fazla kurcalamayalim.... dedimyaaaa... kara borsa inanmak cok cehilce bir sey
|