Sevgili Enis!
Yaşam da her zaman cahil ulema takımı mutlaka bulunacaktır. Neden bulunmaktalar gibisine bir soruyu lütfen bana sorma. Bunun nedeni insanın kendi gizemin de olabilir gibisine basit bir cümleyle geçiştirilebilir.
Ama, insanlar yaşadıkları gibi düşünürler diye çok meşhur bir terim bulunur. Doğrudur da bu cümle.
Asıl olan bilgiyi kucaklamış ve ona aşık olmuş olan insanlar çapı, ölçüyü ve seviyeyi tartabilmeli ve her şeyi ciddiye almamalıdırlar.
Ve bir de bu sayfaların cehaletini, saygısızlığını, insandan nefret eden aşağılık komlexlerini düşününce ışık saçabilen aydın ve olgun yazıların tek bir düşmanı bulunur adıda CEHALET tir.
Tanrı, yada Tanrılar neden insanı yarattılar ki. Böylesine çaresiz, bi çare, cahil, korkak ve kendi insanlığından nefret ederken tüm insanlığı o nefret yüreği ve gözleriyle bakan, sevgiye susamış, onun ezikliği ile her tarafa küfür kusabilen ve yaşamı da salt bu olguyla bakabilen insanı acaba neden yaratır sevgili Tanrı???
Kendi sistemi tüm güzellği ile hiç bir hatasız var olurken her şeye baş kaldırabilen, her biri bir başka dünya olabilen ve bir o kadar da egoist, çıkarcı, yalancı, düzenbaz ve bir o kadar da maskara olabilen insanı neden yaratır sevgili Tanrı???
Tanrı mı insana düşmandır, yoksa insan mı insana düşmandır???
Büyük bir dengesizlik var gibi gözükmekte ilk bakışta ve insanların bu çılk ilişkilerini gördükçe.
Öyle bir canlı ki insan her türlü puştluk ve dengesizlik diz boyu.
Bu aynanın bir yüzü, bir başka yüzü insanın geldiği yer, nereden nasıl ve niçin geldi insan???
Sorunun ve gizemin asal boyutu burasıdır.
Bazı insanlar bunun hiç farkında değiller olsa idiler insani ilişkileri sevgi ve saygı temelinin adabı için de olurdu.
Olmayan veya potansiyel olarak var olupta olmayan insanlardan bunu lütfen bekleme, olsa idi en azından bu görünürdü.
Bazen gerçekten şaşkınlığa uğruyorum, hani şöylesine bazı insanlar gerçekten çok ilkel bir ruha sahipler. Bunun nedenini sorgulama şansım yok. Ama, insan da bir beyin denilen mükemmel bir aygıt bulunmakta, peki o aygıta ne oldu bu tür insanlarda???
Her şeye takma kafana dost...
Ve her kesin ilkelliğinin sorumluluğunu da taşıma.
İnsan ilk önce ben neden bu dünyadayım sorusunun cevabını bulmalıdır...
Selamlar...
|