Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 06.12.2006, 15:58
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Arka sayfada kalan bir konunun devamı!

Enis Selamlar!

(Arka sayfada kaldı irdelemeye çalıştığımız mevzu, bu sayfalarda yeterli bir okuma alışkanlığı olmadığı için bu sayfaya aktarıyorum konuyu.)

Reankarnasyon, yada Latince ismi ile Reincarnatio ne anlama gelmektedir???

Öz anlamı yeniden bedenleşmedir. Bir insanın öldükten sonra başka bir bedende tekrar doğması ve doğumundan önce başka bir bedende yaşadığını öne süren öğretisidir. Budistlerde ve Hindularda olduğu kadar, Antik Yunanda, Eski Mısır uygarlığında da geniş bir şekilde benimsenmesi bulunmaktadır. Kısaca KARMA olayıdır. Lakin tüm dinlerde Semavi olsun, doğa olsun ve yeni modern dinler olsun hem Budist dinler olsun hem KARMA olayını hem de yeniden bedenleşmeyi içsel olarak yaşarlar ve Meditasyonlar ilede hissetmeye çalışırlar. Ruh gezginliği hem batıda hem doğuda euforik olarak kabul görmektedir. Amerika ve Avrupa’nın yüzde yirmi gibi bir genelinde kabul görür. Budist dinlerinin tamamında varlığı inanılır. İslami dinde olmasa bile Felsefesinde yaşanmaya çalışılır. Ama ibadet Meditasyonu ama Müzik, ama danslar ile uygulanır. PostMetaryalist toplumun düşünce çekirdeği sözkonusudur. Şiöyle ki bir şeyi her şey ile ahenkli kılan, kültürün üzerine çıkan bir birlik dinidir anlatılmaya çalışılan...

Bu konuyu daha da derinleştirebilirim.

Bu tür yazıları yazdığım an bütün bunları uygulayan ve inanan bir insan olarak yapmıyorum. Genel bilgiler olarak açıklamaya çalışıyorum.

Selamlar...