Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.12.2006, 22:27
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yazıları bölmeden okursan daha yarar,

lı olur ve açıklanmaya çalışılan konuları kavramanda zorluk çakmezsin, hani iş olsun diye yazılmıyorlar sevgili Enis.

Sevgili Enis ben yeniden doğumu falan savunmadım, yoktur da demedim, sadece genel bilgiler sunmaya çalıştım.

Kafan o kadar karışık ki, sana sorsam hiç de karışık değil diyeceksin. Yeniden doğum o kadar geniş bir konu ki, bir kaç milyar insanın inandığı bir konu. islamda bile yeri vardır. Ama, ben buna inanıyor muyum??? Kesin emin değilim bu konuda, lakin Mistizimin bir anlamı olması gerekiyor ise bu konuyu ciddi bir şekilde araştırmak gerekir. Hıristiyanlıkta yeri bulunmaz, lakin bütün Hıristiyan din alimleri Meditasyon yaparlar, genellikle ZEN budizminden kaynaklı Meditasyondur. İslam dininin din ulemalarıda Meditasyon ile bağlantılıdırlar. Hatta derviş danslarıda, Bektaşilerde, Sufilerde Meditasyonla uğraşırlar. İslam Tavassufunda da büyük bir yeri bulunur. Bu tür Meditasyonların tek bir amacı vardır Ruhsal olarak geldikleri ahiret dünyası ile var olan bağlarını hissedebilmektir.

Selamlar...