Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.10.2006, 18:34
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Merhaba Özsu!!!

Bayramın kutlu olsun.

Pek çok şeye müdahale etmemeye büyük bir özen gösteriyorum. Sürekli ortada dolaşan birisi gibi gözükmemek için.

Sağolsun Halil oldukça dikkatli önemli konularda ve bir o kadarda mükemmel açıklamalara ve bilgilere sahip, her zaman yerinde girişimlerde bulunuyor.

Bir de düşlerin kadını arkadaş son günlerde ki katılımları ile büyük bir kişilik örneği sergilemekte.

Sevgili Özsu seni kişi olarak sever ve saygı duyarım. Alpiyi de çok farklı bir dünyamız da olsa önce insan ve insana duyulan saygıdır benim yaşamda savunduğum öncelik. İnsandan anladığım hiç bir cinsiyet, dil, din, millet farkını ortaya çıkarmadan tüm insanlıktır değer verdiğim.

Emin ol ben Sufiliği yıllar önce büyük bir ilgi ile takdir etmekteydim. Ne İslamı nede onun değişik mezheplerini bilmeden, Sufiliğe değer verdim. Belki o mezhepi barışçıl ve insani bulduğum için. Bunda Dervişlik kültürünün ve onun ruhsal Meditasyonluğunun büyük bir etkisi vardı. En azından ana tarafım benim Mevlana sülalesinden gelmedir. Ve Konya Mevlevisini ve dervişlerini kim sevmez ki!!!

Seni burada tanıdıkça, daha doğrusu İslamın dışında ki dinlere olan yaklaşımlarının katılığını gördükçe sürekli irkilmekteyim. Hem senden, hem sufilikten. Çünkü sen o mezhepin aktif bir katılımcısısın. Ben Sufiliğin ruhsal derinliğini bilmeme rağmen barışçıllığının varlığına inanmaktaydım. Son yazılarını okudukça büyük bir yanılgının için de bulunduğumun farkına vardırdın bana.

İnan bana oldukça şaşkınlığa düştüm, ben seni demokrat bir kişi olarak düşünmüştüm.

Lakin senden okuduklarım hiç te öyle olmadığını açııklamaktalar.

Sanıyorum bir gerçeği daha öğrenmiş oldum.

O gerçekte İslami tüm yapılanmaların için de Demokrasi ile uyum sorunu ve demokratlık zihniyetini bulabilmek oldukça zor...

Selamlar...