Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.10.2006, 11:58
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yok, yok abartma degil..

Düslerin kadini bence cok hakli klassedame. Burayi bilgi alis verisi icin kullanacagimiza bir cogu icindeki öfkeyi kusmaya geliyor. Eminim burdaki ziyaretcilerin yaklasik 70% i daha bu sayfalari tiklarken tamamen küfretme ve kisisel satasma amacli giriyor buraya, korkarim cok azi gercekden bilgilenmek ve bilgi alis verisinde bulunmak icin burda.
Kritik kabul etmiyor inanan arkadaslar, oysa amac onlari dinlerin etmek degil, aksine dinlerine daha da yaklastirmak. Emin degilim ama belki aranizda bu tür tartismalardan sonra, ister miras konusu, ister hz. aise nin evlilik yasi ve ya kuranda erkek ve kadin hakkinda ki ayetler olsun, belki aranizdan bir kaci kurani eline alip bu ayetleri sureleri arastirmistir, hadislere bakmistir. Belki verilen kaynaklarin bir kacini tanimis veya arastirmistir. Hadisler arasindaki celiskiyi anlamis ve evindeki hadislerin kimlerin mealleri oldugu ve bunlarin gercekle alakasi nedir bir arastrimistir.
Tabii bunun yani sira kisisel satasmalar yapip yazilan yazinin iceri 100% dogru olsada gercek payiyla ilgilenmeyip kim nasil ve neden yazmis celiskisi var. Yazik diyorum.
Bir kac ay önce Magnuma bir yazimda bunu belirtmistim simdi tekrar altini cizerek yaziyorum:
Vakit darligindan dolayi sürekli tekrarlanan konulara cevap arayan arkadaslara bazen eski makalelerden yazilar aktariyorum. Elimden geldigince kaynak veriyorum (sayet kaynaklar basit bir sekilde bulunacaksa), kaynak olmayan konularda da "mesela arkadasim x in su tarihde yazdigi mailde" falan demiyor icerigi aliyorum. Tekrar yaziyorum bu makaleler burada bir cok kez tartisildi, bir cogu eski makalelerdir, dolayisiyla icerigi dogrudur. O zamanlar edinilen bilgiler de bende bulunmaktadir, bunlarida yayinliyorum, sadece bilgi alis verisi icin. Bazi insanlarin bu surdan kopyadir, bu burdan kopyadir arayisina anlam veremiyorum. O zamanlar bende olan ve burada yayinlanan makalelerin kökünü aramaya bazen vaktim olmuyor. Fakat burada isi olmayan ve vakti olan arkadaslar bunu üstleniyorsa da bunu seve seve desteklerim (mesela yazinin arkasina "eskidir, arastirip kiminle yazisildigini bulun" yazabilirim).
Yazistigim tek forum burasi degildir, bilgi aldigim tek kanal internet degildir, her zaman kendi acimdan önemli olan bilgileri konulara uydugu müddetce buraya da aktaracagim ve kesin her defasinda "arkadasim X le yazismalarim sonunda edindigim bilgilerle" gibi bie kavram kargasasina girmeyecegim.
Dolayisiyla bilgilenmek isteyenler yazilarimi okurlar, isteyenlar okumaz, bu konuda herkes özgürdür. Yine isteyenler verilen kaynaklari arastirir ve yahutta benim nacizane Almanca, Türkce ve Ingilizce konusmam ve yazmam karsisinda fesatliktan catlayip "Peren bunlari yazmis olamaz" gibi haricten gazelde okuyup kendilerini Türkce dilbilgisi profösörüde ilan edebilirler.
Diyecegim tek sey: her kes karsindakini kendisi gibi sanirmis.
Lütfen benim yazilarimi okurken komplexlerinizden uzaklasin ve sadece bilgilenmek icin okuyun. Sorunuz varsa, elestirilecek bir konu varsa küfürsüz ve düzeyli bir boyutta (vaktim el verdigi kadar) tartismaya hazirim.
Fazlasi beni asar!
Saygilar hepinize