ben de saydıgın devletle sorunu olan cevrelerin sorunlarının suni olarak yaratıldıgını ve bunlara cemaat uyduruldugunu bu ulkenin bu yuzden dısa karsı bu kadar gucsuz oldugunu cunku dıs diye bir sey kamladını adamların içimizi dısımıza cıkardıklarını soyluyorum.tekrar toparnalmak ve butunlesmek içinde bu suni kısır sorunları terkedip aslolana yani İSLAMA ama SUNNİ islama donus yapılıp toplumun dindarlasmasının onunun acılması gerektigini soyluyorum.devletin bu unusrlarla sorunlarının olması devletin sıalhıyla mumkundur.devletin bu sorunları epydahlaması halkından kopuk dısarıyla fazlanın otesinde eklemlenmseiyle alakalıdır.kendi insanından kendi degerlerinden ve mirasından uzk bir devlet orgutlenmesi bu sorunların merkezinde bir yerdedir.bu devlet kendisine dısardan bu sorundur diye dayatılan sorunlarla ugeasmaktan kendisinin sorun oldugunu gozden kacırmaktadır.bu da bu insanların kendi halkından kopuk olmalarından fazla ilerici ve medeni ?olmalarından barbar olamamalarından kaynaklanmaktadır