Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 01.09.2006, 20:17
eniskaya

Standard Hahhh war doch nicht so schwer

mal die Eigene Meinung bzw. eine Lösungsvorschlag zu verfassen.....

Senin tavsiyen daha cok beraberce yasam ortami... ist auch OKI.... ama ben sahsen öyle bir ortam göremiyorum....

Inan bana TR de cogu insanlar 1980 yillarina kadar Kürt cerkez falan filan kelimelerini duymus bile degillerdi.... ama simdi ise... resmen düsmanlik tohumlari ekiliyor degil... tohumlar sonuc vermis halde... resmen düsmanlik var.. Kürdü ile Türkünün arasinda.... daha yeni Haberlerde gördüm PKK lilar tatil kentlerinde sistematik saldiri yapiyor......

Benim görüsüm, senin söylediklerin bir cözüm getimez ve getirmiyorda... kisacasi topu digerine armaktir... karsilikli suclamalardir... ve sonucu 2006 yilindada görüyoruz.... TSK nin baska isi gücü yokmuda PKK ile savassin... yada PKK nin yüzünde Turizim baltalansin.....

Olayin cözümü bence ayrilmaktir.... en derin ve köklü cözüm... hele hele ileriye dönük cözüm bu olsa gerek.....

Bir ayrilim olayinda Kürtlerin cogunun TR tarafinda kalmak isteyecekleri o kadar sarih ve aciktirki... bunu bende adim gibi biliyorum.... sana sunu söyleyebilirimki... resmen yaklasik 100 de 70 kesinlikle TR kalmak isteyecek.....

Bu bana neyi gösteriyor biliyormusun.... Asiret resilerinin elindeki insan malzemelerini.... Kemal Sunal filimleriyle gülerdik o durumlara... ama esasen o kadar aci gercekki... bazi bölgelerde devlet degil, Asiret Reisi Allahtan daha üstün....

Önceki yazimda belirttigim gibi... trabzonlular Beylerini Trabzondan kovarken, Kürtlerin bir cogu TC ye karsi savas icindeydi.... Cumhuriyetin ilk yillarini iyi hatirlayalim...

Taaaaa o zamandan beri Kürtler ayri devlet olmak istiyorlardi.... bence Atatürk bu konuda evrensel bir hata yapti... zamaninda verilecekti toprak ayirilacakti Kürtler..... keske öyle olsaydi....

Aber das wird noch kommen... ich wünsche es mir....