Senin aşağılık komplexin mi var Enis?
Kimse kimseyi övmemekte yazılarımda, kimse kimseyide aşağılamamakta yazılarımda, böyle yazayım ki ne anlam taşıdığını anlayabil.
Ama, burada insanların insani kültürel, sivil saygınlık ve hoş görü düzeyinde insanı ilgilendiren tüm konularla yazışır, görüş alış verişinde bulunur ve bunun ortamlarının oluşabilmesi ve var olabilmesi ve varlığını koruyabilmesi için duyarlı olur ve sahip çıkar.
Bunu engellemeye çalışan her kim olursa olsun ne demokrasi kültürünü benimsemiştir, nede demokratlık saygınlığı ve hoş görüsü bulunmaktadır.
Yeterince açık, sade, direk, yalın ve dosdoğru açıklanabildi mi Enis efendi...
Yazıların eleştirisi, karşı yazıların eleştirileri ile olur yasaklamalar, aşağılamalar ile olmaz.
Burada hangi konuyu düşünen insanlar düzeyinde ciddi bir şekilde en ince detaylarına kadar olgun bir şekilde tartışmaya katkıda bulundunuz ki??? Bu sabırı insani uygar ölçülerde ve seviyede gösterebildiniz ki???
Sizler daha tartışma adabını, olgunluğunu, kültürünü bile tam olarak ne olduğunu bilemektesiniz. Günlük gazetelerden öğrendiğiniz, okuduğunuz bir kaç kelime ile konuları tartışıp bitiri vermektesiniz.
Evet bu sayfalarda tartışma dabını, kültürünü, hoş görüsünü bile bilen bir kaç kişi mevcut onlarda saydığım isimlerdir. Çünkü demokrasi geleneğinin bir ucundan tutabilmiş insanlardır bende bıraktıkları izlenimleri.
Burada yüzlerce sayfalar müsvette karalaması gibi sürekli atlanmakta, ne öğrenmektesiniz bu tür idrar yarıştırmaktan.
İnsanlar illaki dünyayı değiştirmek, dönüştürmek için bir şeyler tartışmazlar, okumazlar, yazmalar, ilk önce bunu kendilerini eğitebilmek, dönüştürebilmek, geliştirebilmek için yaparlar, yapmalıdırlar.
Benim öyle devlet yönetmek, dünyayı idare etmek diye bir iddim ve isteğim hiç olmadı olmayacakta.
Ama ben kendimi dönüştüren, değiştiren ve geliştiren bir insanım. İşte bu noktada insana saygı duyar ve değer veririm, bu bağlamda hep önce insan ve onun kutsallığıdır savunduğum.
Büyük laflar, büyük lokmalar yiyenlerin işidir, ben derim ki hem büyük laflar yapma, hem de büyük lokmalar yeme.
İnsanlar düşünceler üretmek için, düşünmek için Enis efendiye bu uygun olurmu acaba diye düşünmezler, bu düşünceyi ben nasıl buluyorum, bundan ne anlıyorum, bunun ile neler yapabilirim diye düşünürler.
Sana iyi düşünmeler Enis efendi...
bir noktanın altını tekrar çizeyim ikliğin oluşması için yarattığın ve savunduğun düşüncelerini tekrar gözden geçir, Demokrat olmak o kadar basit değil Enis efendi, olamayıncada bir yerlerden işte böyle sırıtır.
|