Kuran Muhammetten dir
Buyrun bir mucize ve bu mucizenin kisa aciklamasinda benden. Sirius yildizi mucizesi bir cok islami kaynakta "kuran mucizesi" olarak gecer. Ben assagida bu kaynaklardan birini örnek olarak veriyorum. Isteyen google "si ra yildizi kuran mucizesi" yazip baska kaynaklarda bulabilir:
Kuranin mucizelerinden biri olan ayet (!)
Arapca karsılıgı "Si"ra" olan Sirius yıldızının, sadece "yıldız" anlamına gelen Necm Suresi"nin 49. ayetinde gecmesi son derece dikkat cekici bir durumdur. Cünkü bilim adamları geceleri gökyüzünün en parlak yıldızı olan, Sirius yıldızının hareketlerindeki düzensizliklerden yola cıkarak, onun bir cift yıldız oldugunu kesfettiler. Dolayısıyla Sirius, Sirius A ve Sirius B olarak ifade edilen iki yıldızdan olusan bir takım yıldızdır. Bunlardan daha büyük olan Sirius A, Sirius B"den Dünya"ya daha yakındır ve özelligi cıplak gözle görülebilen en parlak yıldız olmasıdır. Sirius B yıldızının özelligi ise teleskopsuz görülememesidir.
Sirius takım yıldızları, birbirlerine dogru yay seklinde bir eksen cizerler ve her 49,9 yılda bir birbirlerine yaklasarak gökyüzünde sarkarlar. Bu bilimsel veri, günümüzde Harvard, Ottawa ve Leicester Üniversiteleri"nin astronomi bölümlerinin fikir birligiyle kabul ettikleri bilimsel bir gercektir. Bazı kaynaklarda bu bilgiler söyle aktarılır:
En parlak yıldız Sirius gercekte bir cift yıldızdır... Dolanım periyodu 49.9 yıldır.
Bilindigi gibi, Sirius-A ve Sirius-B yıldızları birbirleri cevresinde her 49,9 yılda bir cift yay cizerek dolanırlar.
Burada, dikkat edilmesi gereken nokta, iki yıldızın birbirleri etrafında dolanırken yay seklinde iki adet yörünge cizdikleridir.
Ancak 20. yüzyılın sonlarına dogru anlasılabilmis bu bilimsel gercege, mucizevi bir sekilde bundan 14 asır önce Kuran"da isaret edilmistir. Necm Suresi"nin 49. ve 9. ayetleri beraber olarak okundugunda bu mucize karsımıza cıkmaktadır:
Dogrusu, "Si"ra (yıldızı)nın" Rabbi O"dur. (Necm Suresi, 49)
Nitekim (ikisi arasındaki uzaklık) iki yay kadar (oldu) veya daha yakınlastı. (Necm Suresi, 9)
Necm Suresi"nin 9. ayetinden anlasılan "ikisi arasındaki uzaklık" anlatımı bizlere bu iki yıldızın cizdigi yörüngede birbirlerine yaklastıgını ifade etmektedir. (En dogrusunu Allah bilir.) Kuran"ın vahyedildigi dönemde bilinmesi mümkün olmayan bu bilimsel gercek, bize, Kuran"ın Yüce Rabbimiz"in bir sözü oldugu gercegini bir kez daha kanıtlamaktadır.
Simdi gelelim sirius yildizi sarlatanligina (!)
Ben (Peren) oldukca normal ölümlü bir kulum. Benim arti bir özelligim yoktur, peyagamberlikle uzaktan yakindan alakam yoktur fakat sirius yildizi gerceklerini okuyup arastiran bir insan oldugum icin bilirim. Sirius yildizini ilk kesfeden canlilar mayalardir. Mayalar hem öyle iki kisa cümle ile, banel basit sekil cizmemis, takvimlerini, zamanlarini bu yildiza göre belirlemisler ve bir cok bilgi edinmislerdir bu yildiz hakkinda (yine google da sirius yildizi mayalar yazip bilgi edinebilirsiniz). Mayalar Muhammetten cok önce yasamis bir uygarliktir. Evet, yukarida kuran mucizesinden, muhammet bunu nasil bilebilirdilerden bahsediliyor. Harvattan, bilmem hangi üniversiten dem vuruluyor. Tarihi arastirin, mayalari, etileri, eski uygarliklari ve onlarin mucizilerini! Arastirin. Kanmayin böyle "kuran mucizesi" sacmaliklarina. Arastirin, isin gercegini ancak böyle bulursunuz. Bu sekilde inanma benim acimdan cinci hoca inanmalari gibidir. Karinin cocugu olsun diye cinci hocaya üfletme me de kulak dolgunlugu inanac bu da. Fark nedir?
|