Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 24.08.2006, 15:07
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ögrenmek gerek

Bu ayetlerinin insanliga vermek istedigi ilahi mesaji almakda her zaman zorluk cektim (ilk okuyusum degil). Simdi Kuran Allah dan dir diyen arkadaslardan bir ricam olacak:
Kurani alip bahsedilen ayetleri okusunlar. Sonra Elmalinin meallerini okusunlar. Sonra tanidiklari, bildikleri, inandiklari mealcilerin aciklamalarini okusunlar. Sonra kendilerine söyle bir sorsunlar: Allahin bu ayetle biz insanlara vermek istedigi ilahi, evrensel mesaj nedir?
1insanol nick li arkadas bir kac gün önce bir yazisinda Allahin Kuranda uzaydan, astronomiden, insanlarin bilmedigi bir cok bilimsel ayetlerden bahsetmis (ben o ayetten o bilgi nasil cikti bilmiyorum ama o arkadas biliyor sanirim. Millet burda yüzyillarca arastirip, ispatiyla kanitiyla bulacam diye k.c yirtsin, meger kuranda varmis ya).
Her neyse demek istedigim bu kadar bilimden, astrolojiden dem vuran ve bizim yaraticimiz o yüksek güc o kitapta yer verdigi bu gibi "gögüsleri tomurcuklanmamis huri kizlar" (bu benim acimdan bu kitabi yazanin pedofil oldugunun ispatidir, bir düsünün bir kiz cocugu henüz gögüsleri tomurcuklanirken kac yasindadir? Muhammet bu yazdiklariyla sadece erkeklerin pedofil isteklerini güclendirmistir) ayetinin kime ne yarari vardir? Evrensellik olayina katkisi nedir? Insanlarin arasinda kardes olmalarina katkisi nedir? Muhammetin kitabina yerlestirdigi bu terbiyesiz ayetler yüz kizarticidir. Bir de Allahtan geldi diye milleti uyutuyor. Uyanin artik, uyanin. Uyanmayacaksanizda kör inanmayi birakin. Sadece hosunuza giden ayetleri degil bütün kurani okuyun, anlayin ve her sureden sonra "bunun insanliga katkisi nedir? Gecmiste, bugün ve gelecekde bu sure vermek istedigi mesajla basarili olmusmudur bir düsünün! Yoksa ortaya cikardigi sadece savas ve nefret tohumlarimidir?
Yorum sizlerin din hakkindaki kritikleri okumaya bile korkan arkadaslar

Saygilar
Peren