Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 16.08.2006, 14:33
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hz. Muhammed

Yazinin son kismindaki kible hakkina ufaktan degineyim.

Birincisi Hz. Muhammed cok zeki bir insan oldugu icin(sosyal zeka),kible gibi o zamanlari önemsiz mevzuu hakkinda yahudilere de hitab edebilmek icin kudüsü kible olarak secti. Bu onun ne kadar akilli bir insan oldugunu ve insanlara nasil hitab edecegini, insanlarin neye önem verecegini cok iyi kestirdiginin delilidir. Köy kahvelerinde oturan insanlarinda egitilmesini becerebilmis bir insan.
Peygamberin böyle birseye ihtiyaci yoktu. Cünkü o kisa bir zamanda binlerce insana ulasabilmisti.

Sadece bu acidan bile sen ve senin gibi olan diger zeka aygirlari Hz. Muhammed’in zekasi önünde pes edip boyun egmek zorundasiniz. Onun 23 senede basardigini siz 1000 yil ugrassaniz ortaya cikaramayacaginiz kesin. Öyleki bu mubarek insan (faraza öyle) kendinden sonra baska bir peygamberin gelmiyecegini söylüyor ve gercekten diger dinler gibi büyük bir din daha olusamiyor ondan sonra.

Bu basari öyle büyük ki siz süper zeka aygirlari böyle bir basariyi ortaya koyamiyorsunuz. Halbuki daha bilgin daha cok kitab okumus ... . ama onun basarisi karsisinda siz büyük bir sifirdan ileriye gitmemissiniz. Pes dogrusu. Hz. Muhammed’in yaninda siz büyük sairimizi tabiri ile cukurdan baska birsey olamazsiniz.

Hz. Muhammed’e iftirada bulunmaniz ona hakaret etmeniz sadece ona ulasamadiginizdan kaynaklanmaktadir. Kedi ulasamadigi cigere pis dermis. Onun gibi.

Kible mevzuusu tabii ki senin gibi degildi. Sen yukarida yazdigim gibi Hz. Muhammedin neyi nicin yaptigini cözecek kapasiteye dahi sahip degilsin olmadigini da makalelerinden görebiliyorum. Daha fazlasi ben senin ne tirmizi yi ne davudu ne buhari nede muslimin hadis kitaplarindan birtanesini dahi elinde tutmadigini biliyorum. Ondan sonra gelip pöh pöh ben bilgin okumus bir zeka aygiriyim bakin size hem ayet hem de hadis le cevap veriyorum pöh pöh. Haddi zatinda yaptigin bunlari cimbizlamis bu cimbizlanmislardan yine cimbizlanmis seyleri bir kitapciktan calip kendi aklinin ürünüymüs gibi satmaya calisiyorsun.

Nede olsa okumussun, devirmissin kitaplari ama gercekte biryerlerden calip pastelemissin. Körü körüne inanmis akil saklabanligi yapiyorsun. Cyberangelde senin baska bir örnegin, nicin inanmadigini dahi kaleme alamiyacak kadar aciz. Sende en az onun kadar acizsin. Körü körüne hakkinda kesin bilgin olmadigi seylere inaniyorsun. Bilgin okumus kadinim pöh pöh diye hava atip duruyorsun. Ama kuran tefsirine gelince böyle basitce tongaya düsürülebiliyorsun. Hikmetini kavriyamadigin seyleri, anlayamadigin icin, burada anladim edasi ile satmaya kalkisman bilgisizliginin ne kadar oldugunun emmaresidir. Büyük bir sifir.

Yukaridaki ayetlerin tefsiri kuranin genel konjönktörünü anlayinca anlasilir. Aksi takdirde sadece bir kitaptan alinmis iki üc ayetten birsey cikaramazsin cikaramiyorsunda. Ama genel tavrin ya herseyi okumus oldugun icin cok daha iyi biliyorsun. Gercekte hicbirsey bildigin yok. Ve ilim öyle kuran ilminden bihaber olanlarin kitabini okumakla olmaz.