kuran inmeden onceki caga cehalet asrı deniyordu.islamın en buyuk dusmanına da ebu cehil.yani cahillik Allahın gonderdigi has hakk bilgiyi kabul etmemektir.boyle bir cevap verecegini tahmin ettigim için bir sey diyemem.kabul edersin ya da etmezsin.ben eminim.sen inkar ediyorsun.Allahı inar ediyorsun ayetlerini ve peygamberi inkar ediyorsun ve ayetlerle peygamberle guya dalga geciyor ve ona iftira ediyorsun.iftira etme kolaylıgına saklanıyorsun.olay yukarıda anlattıgım gibidir.ayetler bellidir.AYETLER İNANALAR İÇİNDİR.yani aklını kullanıp kendisini kurtarma yolunu secenler için.Allah hidayet nasip etmezse ancak oteki dunyada anlarsın gercegi.ve keske toprak olsaydım dersin.cunku ben eminim.

bu tehdit mi?öteki dunya diye bir sey varsa tehdit etmedigimi salakça bir cıkısla Allah soracak gorursunuz demedigimi bunun gercek oldugunu goreceksin gorecegiz.ben eminim cunku.bu dunyada olmazsa da oteki dunya gorursun gercegi.ama atesler içinde kavrulurken

sen simdi bunla da dalga gec.gecersin.gercekle olene kadar dalga gec.en fazla o kadar dalga gecebilirsin!