Öyle Kelimelerle Devlet yönetilmiyor
Devlet Reel Politikalarla yönetiliyor.....
Ben her zaman ayni seyi söylüyorum...
Devleti ucuzu ucuzuna esletimek kimsenin haddi degil ve kimsenin buna hakki yokkkkkkkkkkkkk
Devlet elestirilemez.... BEGENMEYEN GIDER BASBAKAN OLUR VE DEGISTIRIR.....
Olay bu... yoksa benim kavramlarda bir SIKINTIM yok... son derece saglikli bir sekilde kavramlarin ne oldugunuda biliyorum... ama ben KELIMELERE TAKILMIYORUM... kelimeler beni tatmin kilmiyorr... Demokraside begendigim evrensel anlayislardir ve toplumun cogunu ön plana koymasi ve herkse esit yaklasmasidir.....
Ben uzun uzun kavram tarifi yapmam...
Bence Demokrasi esasiyla... HALKIN COGUNUN DÜSÜNCELERINI VE YÖNETIM ANLAYISINI MECLISE TASIMASI VE MESLIC KARARLARIYLA TÜM HALKI YÜKÜMLÜ KILAN ÖZGÜR BIR ANLAYISTIR..... dahada kisa olabilir... ama neysee
Digeri neydi... haaaa
DEVLET:
Benim Devlet kavramimda basittir.... MECLIS KARARLARIYLA, YANI ANAYASAL HAKLARINKURUMLAR TARAFINDAN, INSAN YADA YÖNETICI GÖZETMEKSIZIN, HER ALANDA VE HER YERDE ISLEMSIDIR.....
Bir nevi tüm hukiki haklarin, adaletli sekilde savunuldugu reel yasam ortamidir.... devlet endiliginden isler ve Meclis tarafindan konfigure edilir..........
Sana Laiklik anlayisimida yazayim......
Seni benim DINI anlayisimdan ve beni senin DINI anlayisindan koruyan MEKANIZMA... kiii sen veya ben yönetici oldugum zaman YOBAZLIK VE DAYATMACILIK VEYA ALLAHIN JANDARMALIGINI yapmayalim diye kurulun bir evrensel anlayistir.....
Tam anlamiyla Lugattakine uymaz... uymak zorundada degil..... cünkü kavramlarida herkes DINI yorumladigi gibi AYRI AYRI yorumlar.....
Ben en azindan düsüncelerimin hem arkasindayim hemde ne söyledigimden haberdarim.... Türkcem yetersiz kaliyor anlatmaya... ama bu kadarinada sükür ediyorum
|