Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.08.2006, 01:03
eniskaya

Standard Allahin buyrugunu kimse tami tamina

bilemez...... kaldiki DINLE devlet yönetilemez.... DININ görevi bu degil.....

DIN bireyseldir... senin yorumun benimkine uymaz....

Kuran Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlanir ve Demokrasi olsun Komonistlik olsun yada baska bir sistem olsun, Sultanlik etc. hepsinde yasam ortami bulur...

Islamin yada diger DINLERIN rejim sorunu yokkii...

Sorun kisisel DIN anlayisini insanlara dayatmnak icin DEVLETIN ASKERI GÜCÜNÜ KULLANIP INSANLARI KÖLELESTIRMEKTIR....

MEsela IRAN bunu yapanlarin basinda geliyor.... Araplarda yaklasir sekilde ilerliyor....

DIN ayridir DEVLETI ISE insanlarin ortak anlayisidir.... YANI YAHUDISININ HIRISTIYANIN MÜSLÜMANIN VE HATTA KAFIRIN BILE......

Laiklik ise kisisel DIN anlayisini DEVLETE sokmaz... yasaklar kiiii kimse ALLAHIN JANDARMALIGINA BÜRÜNMESIN......

Kuran evrenseldir.... her cesit anlayis TEOLOJIYE uymasi halinde yeri varidir....

Ben su anda DINE uymayan hic bir devlet kanunu göremiyorummmm... tüm kanunlar ortak karfarlarla yapilmistir yani Meclis kararlariyla....

TR de tek bir kanun var özgürlüklere ve inanc dünyasina sigmayan oda Bas örtüsü olayi.... Bas örtüsü SERBESTLESMELI.... isteyen istedigi sekilde DINI vecibelerini yerine getirebilmeli.... iste esas evrensellik ve özgürlük budur.... ama kimse bunu yasarken DIN budur esasi budur dememeli...

BENIM GÖRÜSÜM VE BANA GÖRE DEMELI......

ISTE DINDE CÖZÜMDE BUD OLSA GEREK