elbette...
dunyaya bakarsak.. islam deyince akla sadece seriat, 4 esli erkekler, ezilen kadin gelmemeli..
inancli bir muslumani da terrorist olarak lanse etmek de son derece yanlis. malesef ki Avrupa da bu uzucu nedenlerden dolayi yayginlasiyor ve musluman Türkler de bu dayatma icerisinde kayboluyor.. oysa islam denilince akla hosgoru gelmesi lazim.. bunun savasini bir birey olarak tek basina bir kac insan ile vermek tabi ki yeterli olmuyor...
oysa ki ben bile istemeyerek ayirim yapiyorum.. yani gercekte degil ama kafamda! musluman Arap´i baska.. musluman bir Türkü baska degerlendiriyorum.. yani baska bir gozle bakiyorum.. baska bir cerceve altinda... cunku islam cok cesit cesit yasaniyor dunyada..! Umarim Türk toplumu daha guzel bir cati altinda toplar muslumanlari ve bir ornek olur tum dunyaya... Türkiyenin bir lokomotiv gorevi almasini cok ama cok istiyorum bu konuda...
Ve kendime cok soruyorum.. neden mesela Misir denince.. musluman bir ülke olduklari halde..bati misiri binbirmsallari olarak animsar??? tarihde cevap aramaya kalkarsam.. ooofff altindan cikilmaz gibi gorunuyor.. DEmek istedigim muslumanligi sehitlik veya siddet iceriyor deyip kotulemek dogru degil...cunku mesela inancsizlarin ve bilimselligi on planda tutan MARX´ akla gelince.. o bile der ki: herhangi bir kimsenin, bir toplumun amaci guzel ise ( kisiye gore amac daima guzeldir!) ona ulasmasi icin savas gerekiyorsa savas da guzeldir ve elestirilmemelidir... (MARX)
Bunlari da dusun istersen roman..
|