Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.08.2006, 18:53
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

İslamın terör dini olduğunu düşünmüyorum, ama içinde büyük ölçüde şiddet bağlantısı bulunmakta.

Kendi arasında var olan mezhepler ile birlikte savaş içinde.

İslamın en büyük hatası bana göre şehitlik kavramını çok basitleştirmesidir. Kendisinden farklı olana karşıda hiç bir tutarlı hoş görüyü sunmaması ve tahammül edememesi.

Bu konu toplumsal kültür sorunu olduğu gibi, sosyal bir konudurda.

Sanıyorum İslami aile sistemini tartışmakta yarar var, bunu ikiye ayırmak sorunun çözümünde kolaylık sağlar diye düşünmekteyim.

Eğitimli, kültürlü ve köylülüğü aşıp, dünyanın değerleri ile bütünleşebilmiş kesimlerde şiddet eğilimi oldukça az ve hoşgörü oldukça yüksektir.

Lakin, İslam ülkelerinin çoğunluğu halen köylüdür ve kırsal kültürün içinde yaşamaktadır. Ceplerinde cep telefonları, evlerinde TV leri ve çift çanakları bile olsa, yaşam biçimlerinde (yaşam biçimi düşüncenin gelişimini oluşturur) pek fazla bir değişim, daha doğrusu hızlı bir değişimi gözlemlemek şu an için zor.

Ama, bu demek değildir ki değişim ve dönüşüm olmayacak. Yoksulluğu ve köylülüğü aştığı an ve dünya ile bütünleştiği zaman İslami kesim her türlü şidteti de yok edecektir. Şidetin en büyük çözümü evrensel hukuk ve demokrasidir. Çünkü demokrasilerde bireyin özlük haklarının güvencesi bulunur ve korunur.