Yaziklarina kendin inaniyor musun?
Bence inanmiyorsundur. Halife mi? Kim mesela, bir örnek verebilirmisin, halife hani böyle 1001 gece masallarindaki gibi olan? Islam kisiler tarafindan sadece arac olarak kullanilmaktadir, inanmayin, sende inanma, islam ekonomisi diye, müslümanlarin kanini emmen ne holdingler gelip gecti, "kanli mi kansiz", cihad "Allahü ekber" diyen ne zihniyetler geldi gecti. Neyin pesindeydiler, hala pesindeler? Evet aynen, kendi menfaatlerin pesindeler (para, güc gibi seyler)
Samimi degil kimse, ne sen ne ben. Islam bugünümüzün siyasetinde sansi var midir? Bence yoktur; cünkü acikcasi teokratik bir rejim azinliktan baska kimse istemiyor. u know? Ama yinede Allah"in dedigi olur, demek demokrasiyi ön görüyor ki, onla mutlu mesut yuvarlanip gidiyoruz, yani ilahi sahibimiz, istemeseydi, bu durumda olmazdik, degil mi? dolayisiyla böyle rahat yasayamazdik, ben hayatimdan cok sükür memnunum (tüh tüh tüh Allah nazardan saklasin), benden kat kat zenginleri, benden cok daha zor sartlar altinda yasayanlarda var. Ve bu herkes icin gecerli. Yani ne demek istiyorum? Bu dünya dengesi gibi bir sey, her asirda insanlar muhakkak ki savas, aclik, yoksulluk, haksizlik, zulum gibi sebeplerden dolayi can verdiler. Her insanin üstünde ve altinda yasayan örnekler mutlaka vardir, kimse ayni haklara sahip degildir, olamaz, adaletsiz dünya, velasil kelam, kizmayalim bu kadar bu batiya, o kadarda kötü degiller, az tesekkür edelim, herifler mekkede hacilar ezildikleri zaman, ilk ne sen ne ben ne o müslüman yardima kostu, ilk bati asilli dernekler, batidan insanlar onlarin imdahatina yetistiler, %99, yoksul ülkelerin yardim projelerinde, onlarin eli var. Ama biz kendi kendimize birseyler ögretmekten, yapmaktan, icaat etmekten acizsek, basörtüsü, sakal, mekruh, detaylarda kaybolurken, güzel kardesim bati ne yapsin, yani elini vicdanina koy, eger bugün güc müslümanlarda olsaydi, eminim, dengeler (sartlari kast ediyorum, haksizlik falan) yine ayni olurdu, elbet herkes kendi menfaat pesinde kosuyor, onlar kendi güvenliklerini saglamak istiyorlar, eee dedigim gibi imkanlar bizde olsaydi eminim onlardan farkli hareket etmezdik, hatta aramizdan kac kisi fikir sucundan kellesini yitirirdi, oda ayri konu... anlayan anlayana...
saygilar
|