Vatan Hayini feci agir suclama
sanirim IDEOLOJINE uymadigi icin bu sekil tabir kullaniyorsun...
ben öyle görmüyorum olaylari... hic bir darbe bosu bosuna yapilmaz ve yapilmadida...
Sen bir nevi resmen 80 olaylari MESRULATAN bir hava tutumundasin.... sagi solu ÜRETIP birbirine vurduranlari neden INKARIDE bulunuyorsun...
Senin anayasanmi bunlari yapti... ne alaka... bunlari düzenleyen sonuctada devlet yöneticileri ve sivil toplum harekatlari... AMAC SALTANAT sürmek... Darbe sayesinde insanlar biraz nefes aldi, rahatlari.. kurtarilmis bölgeler ortadan kalkti.. Üniversite ögrencileri... zerre kadar beyni bulunmaksizin gidip 20 yasinda devleti devralma sevdasina kaptirilip birbirlerine kirdirtiliyordu...
benim akrabaladimdanda bu olaylarin cinde olanlari vardi....
Tamamiyle caos ortamiydi o zamanlar... Almanyadan TR ye izin yapamiyorduk gönül rahatligiyla, ya soyulursun yada gebertilirsin korkusu her yerde vardi...
Dedigim gibi... Istiklal marsini eninde sonunda kavrayan yine Askeriyedir.. ki her zaman ve her yerde ÖZLERINE sagdik kalan tek kurulus diyebilirim....
Akif Ersoya gelince.... kendi SAHSI DIN anlayisini dayatmaya kalkan ve TEK DOGRU budur diyenin akibeti her zaman aynisidir... kaldiki Akifin cagdaslik anlayisiyla Kemal Atatürkünki kesinlikle karsilastirlamaz... saiir bir adam ancak fantazilerde yasar, oysa realite disi istek arzulari vardi... ve umuyorumki beklediklerini Misirda bulmustur...
Yinede son 100 yilin en büyük Türk saairlerinden bir tanesidir... ama DINI ondan ögrenecek degiliz
|