sanat ile ilgili düsüncelerim
filmin icerigi icin birsey söylemek istemiyorum yalniz sanat ile ilgili bir iki sey söylemeden gecemeyecegim.
senin sanat anlayisini cok merak ediyorum!? sinemada takip edilmesi gerekilen düz cizgi mi var da benim haberim yok... zira öyle olsa sinema tatsiz olmaz mi???
yazi tura, babam ve oglum diyorsun. bu filmlerin ele aldigi konu ile kvi ele aldigi konuyu bir tutamazsin. her hikaye farkli bir sekilde insanlara sunulmasi gerekiyor... senin anlayacagin, filmin icerigi, bir filmin nasil cekilmesi gerektigini bir nevi etkiliyor. sanat cok genis bir alan. kimi iki firca darbesinde dünyayi görüyor, kimi bu firca darbelerinden birsey anlamiyor. sonucta herkesin sanat anlayisi farkli ve bu filmi cekenler "kendi" (veya filmin gerektirdigi) sanat anlayislarina göre bir proje hazirlayip emek vermisler. icerigi her ne kadar tartisilirsa tartisilsin, sanat adina verilen emege saygisizlik etmek yanlis olur diye düsünüyorum. sanattan bahsedenler, bana kalirsa, biraz genis düsünmeli ve farkli acilardan degerlendirmeli...
Es gibt keine gerade Linie in der Kunst (des Kinos), an die sich jeder halten muss...
|