bu filmin sanatsal degerini mi tartisacagiz yoksa dunya kamuoyuna verdigi mesajinimi , film tabiki gercekler uzerine bir kurgudan popiliterklik kurularak yapilmis .bu yönüyle istediginiz gibi elestiri getirebilirsiniz yani diye bilirsinizk ki dunyayi kurtaran adam polat alemdaroglu cok basit karakterize edilmis,ve fazla kahramanlik yuklenmis rolüne . burasini ayri tartisiriz .bizim gormemiz gereken filmdeki hani su tekrarlanipta bahsedilen , dunyanin surekli gormus oldugu görüntüler . bü yönüne eminim hic bir kürt veya sol görüslü karsi degildir . zaten herkesin kendine göre filme bir karsi cikis noktasi var . yahudiler yahudi doktordan ötürü, amerikalilar iskenceci katil rollerine , kürtlerde isbirlikci röllerine karsi cikmaktadirlar, ben inanmaktayin ki yahudi doktoru yani o iki saniyelik bölümü filmden alinmis olsa yahudiler icin belki film o kadar da kötü bir film degil olacak , ayni sekilde kürtleri isbirlikci degil de baska rol ile onurlandirsan belki film i muhtesem bulcaklar sacma olsa bile .yine öbür rollerde ayni sekilde . ben gunumuz de cekilen bircok turk , ve yabanci filmi kaliteden uzak buluyorum zaten .her sinamaya gidisim de gercekustü ,, yada kaliteden yoksun okadar cok film görüyorumki cogu sadece para getirsin mantigiyla cekilmis filmler , turk dizilerine hic bakmam , turk sinamasin da gercekten seciciyimdir. hayatta kurtlar vadisine bakmadim, ama bazilarinizin dedigi gibi kurtlar vadisi filminden on dakkika icinde cikanlardan degilim . cünkü bana film bazilarinnin görmek istemedigi bazi gercekleri önüme serdi. oyleki filmi seyrederken polattin kahramanliklarindan ziyade bu görüntüler uzerinde kafa yordum.öncelikle sunu düsündüm burada rahat rahat sanat , sanatta estetik gibi entellektüel tartismalar yaparken , dunyanin bir yerin de bizim hissedemedigimiz ya da varligindan habersiz oldugumuz oyle trajediler yasaniyor ki acaba turk sinamasinin gercekten oralarda isi ne? bu bizim bu iki siradan yonetmenemi kadi kala kala , ya da sanat seviciler oyle bir uyudu ki dunyada, bu trajediyi yapacak bir tek film , yada bir tek belgesel yapamadilar da yapa yapa bu turkleremi kaldi bu ustelik . evet biz yaptik ve bize nasip oldu iyide oldu.ben eminim ki bu filmi seyredecek her insan her arap , her musluman , her antiemperyalist , hatta her kominist turklere yaptiklari bu sacma film icin . minnettarlar varsin isbirlikciler, amirikanseviciler, fanatikhristiyanlar, ve fanatikyahudiler,nefretlerini kussun ve filmi istedikleri gibi elestirsin ..film kalite seviyesi nasil olursa olsun verdigi mesajlar dunyayi etkilecek nitelikte gercektir .ve bu mesajjlar adreslerine ulasmistir . bize sadece onlarin yorumlarini sirtimizi arkaya dayayip keyifle seyredip misir yemekten baska ne duser.....

CATIRRRR CUTURRRRRR