ES GEHT UM NUR CINEMA_ES GEHT UM KUNST!
siz sanirsam ya benim yazdigimi okumadiniz, ya da yazilanlari dogru algilayip, kavrayamadiniz! ya sizler nelerden bahsediyorsunuz??? benim derdim sinema, benim derdim sanat, benim derdim sadece ve sadece film! ya sizler neden ikide bir sadece sinema, sanat ve film üzerine konusmuyorsunuz da garip garip politika, din, savas, haklarin ezilmesi, bölgedeki amerika uygulamalari ect. bu gibi ivir zivirlardan bahsediyorsunuz! (sizin bu söyledikleriniz dünyanin her günlük gazetesinde haber olarak cikan bilinen seyler zaten_es geht um film, es geht um kunst!!) ha sizin bu bahsettikleriniz tabiki önemli konular! ama kurtlar vadisi irak filmine sadece ve sadece filim gözüyle, sanat gözüyle bakin. olcak is degil sizin bu yaptiginiz! bu film tartisilacak bir sey degil, ayrica film tartisilmiyorda. cünkü filmden, sanattan anlayanda anlamayanda konusuyor! e nede olsa hayatinda hic sinema yüzü görmeyenler bu film sayesinde sinemayla tanisdi. bu baglamda zaten cok fazla bir seyler beklememek gerekiyor sanirsam!
gelelim senin sorunun yanitina; gazetelerde konusulup duran su harcanan paralara gelelim. cok can sikici bri konu olarak sunu vurgulamak isterim. filmde neyin anlatildigi ve ya filmde neyden bahsedildigi, o filmin, benzeri benzeri hikayeleri anlatan baska türlü filmlerle es deger görülebilecegine delalet degildir!!! mesela, filmle ilgili olarak "yiginla aksiyon filmi izliyoruz, savas filmi izliyoruz, biz yapinca mi kötü oluyor" gibi bir aciklama yapan sizler ve daha önemlisi serdar akar, bu aciklamasinda ismini andigi bir cok filmin aslinda ne denli önemli ve sayili insanlarca cekilmis, nasil bir SINEMA DILIYLE YOGRULMUS, HER YESDEN ÖNCE SENARYOSUNDA BELLI AMACLARLA CARPITILMIS ÖGELERE YER VERILMEYEN, uygar filmler oldugunu da pek ala biliyor, biliyorsunuz. yani, ayni konuda film ceken bes bin tane yönetmenin, bes bininin de iyi bir film cikaramayacagi malumken, bu tip bir savunma elbette komik kaciyor! ve evet kurtlar vadisi irak filmine harcanan paralar dogrultusunda, michael dudukoff`un lerenzo llamas`in oynadigi, televizyon kanallarimizda da gece 23´den sonra yayinlanan aksiyon, catisma, savas filmlerine prodüksiyon olarak son derece yaklastigi kesin bir gercek. aksiyon sahnelerinde yer alan figüranlarin feci hallerinden tutun da, catisma ve finaldeki dövüs sahnesine kadar film delta, force, ölüler dans edemez gibi isimlere sahip aksiyonlarla es deger bir güdümde. hatta holywood`un bu arka bahcesinden üreyen filmlere fark attigi asikar. ancak dalga gectigimiz, RAMBO, ZOR ÖLÜM gibi filmlerdeki o dans koreografilerini andiran aksiyon sahnelerine ermek icin hem POLITIKADAN COK SINEMA YAPMAK GIBI BIR NIYETE, HEM DE DAHA YETENEKLI SENARISTLERLE, YÖNETLEMLERE IHTIYACIMIZ OLDUGU DA AYRI BIR GERCEK!
bimmem anlata bildimi.
bir kere daha söylüyorum_bu film kötü bir film!!!! bunu sinemadan az cok anlayan herkes filmi seyredince görür!!!!! bunda tartisilacak bir mesele yok! bu filmin, sinema anlaminda ve hatta politika anlaminda cani cehenneme!!!!!
|