halkin adaleti haktan
hangi haklarini verelim . ben bir kürt olarak turkiyenin en guzel yerin de ev satin albilirim hatta bu askeri bolgelrin yakininda bile olabilir(yani bu demekdirki bir tehlike olarak degilim hic bir yabancinin boyle bir hakki yoktur) bu benim mulk hakkim,istedigim mahkemeye gidip hakkimi aryabilirim .hicbir turk benden fazla hak iddia edemez yasalar onunde ..bu kanunlar onunde esit oldugumu gosterir. turk devleti bana okuma hakkinida saglamistir hic bir turk ben den farkli ustun muamele gormez okullarda bu egitim alaninda da esit haklara sahibim demektir. askerlikyapabilirim. polis olabilirim doktor orabilirim hakim olabilirim basbakan olabilirim bakan olabilirim kurtce mi resmi dil olarak degil ama gunluk yasamda rahatlikla konusabilirim bugun diyarbakirda halkin sokakta konusma dili kurtcedir bu yasaklanmismidir ya da yasaklanabilirmi . stalini dusunun kafkas halklarinin hepsinin dilini eritmis bitirmistir.bazilari nerdeyse yok olmustur . kazaklar , kirgizlar bugun kendin dillerinden daha iyi rusca kullanir olmuslardir, ve bunlari zorbalik kullanara yapmistir hitlerin oldurdugunden cok rusu , kafkasi stalin oldurmustur. bu derece bir zulum turkiyede ne kurtler yasamistir ne de baska bir halk..simdii hak deyince ben bunlari anlarim laik demokratik turkiye cumhuriyeti onunde butun medeni haklara sahibim. irandaki kurtleri dusunun ne kadar haklara sahipler seriatta cabasi. suriyedekilere bakin iraktakilere bakin . yada onlari birakin almanyaya bakin kurtler burda siginmaci , surungen olarak gorulmuyomu . nerde nne kadar hakka sahpsin burdaa . yok diyceksen bura benim topraklarim degil. o zaman toraklarina sahip cik turkiye cumhuriyeti senin oz ve oz vatanin . kiymetini bil kendini lazdan gurcuden abzadan turkmenden bosnaktan farkli gorme , onlarinda sen den ustun haklari yok .unutma ki gidecek baska bir ulkende yok
|