SADECE, ALMAN GEREKEN CEVABI ALDIN
ben senin dediklerini hakaret olarak falan algilamadim, sadece amacini maksadini asmissin, sana bir cevap verilmesi gerekiyordu, ben sadece o cevabi verdim sana! allah askina su yazdigina bak; "deutschtürkler olarak daha ögreneceginiz cok sey var. sacma sapan tartismayi tartisma sanip kendizi bir guzel kandiriyorsunuz" sonra bu dedigin yetmiyormus gibi birde sunu ekliyorsun; "almanlari birakin turkiyediki türklerin seviyesine nezaman gelirsiniz acaba mechul !!!!!" al buyur, gel burdan yak. senin kaleminden cikan iki cümle. sence bu maksadi asmak degil mi?? sen kendini ne saniyorsun! ya baksana seviye olayi tipki ktirik ve otokritik gibi sahis yani kisiye has olan bir durumdur. bu islerin milleti ile alakali bir durum degildir, en azindan böyle bir genelleme yapmak dogru bir yaklasim amaci degildir, guruplasmalara ve nefrete yol acan bir tutumdur. oysa sen almanyada yasayan türklere hakaret ediyorsun! ve bu yapmis oldugun, maksadini asmis olmalarin icin de gereken cevap verilince tekrardan maksadini asiyorsun! sen insanlara nasil yaklasirsan , insalarda sana o sekilde, senin dilinden yaklasirlar. senin hic bir milleti sorgulamaya hakkin yok! yada mileti derken milletlerin kisiliklerini sorgulamaya hakkin yok diyeyim. önemli olan kisilerdir, önemli olan, o kisilerin nerde yasadigi degildir. bunlari benim sana söylemem son derece yersiz. bunlari seninde biliyor olman gerekir. ama bilmiyormussun ki, cok vahim bir sekilde saldirmissin! eh hal böyle oluncada cevabini aldin! bunda gocunacak bir durum yok! ben elestirilere sokarim demedim, asla! dememde. ben kritik ve otokritikden yanayim! ben sadece, sana, kardesim burda insanlarin nerde yasadiklarini yargilama dedim, hic kimseye, siz onun bunun su milletin bu milletin seviyesine gelemezsiniz deme dedim! olaylari carptirma! bir hata yaptin, ve gerekli cevabi aldin! tekrar ediyorum bundan gocunma! ve ayni hatayi bir kere daha yapma! atifda bulundugum konularda genelleme yapmadim diyorsun. ya öylemi su cümleyi ben mi yazdim; "deutschtürkler olarak almanlari birakin turkiyediki türklerin seviyesine nezaman gelirsiniz acaba mechul !!!!!" hsöyle bu genelleme degilde nedir! söyle nedir? yazi yazmak cocuk isi degildir. ya yazdigini bin defa düsün, tekrar tekrar oku, bir degerlendir, sonrada ne yazacaksan yaz! ben onu demedim bunu demedim, sunu söyle demek istemedim, ima atmek istemedim, genelleme yapmadim deme! basbayagi yaptin, ve cevabini aldin! ya öylemi, canavar tipli disko bekcisi oluyorum ben öylemi. walla ne diyeyim sana sen nasil düsünürsen düsün, benim sinirlerim zirve yapiyor eger sen böyle bir yazi yazdiysan. ya bak güzel kardesim, eger sen söyle deseydin; "arkadaslar size bir alinti gönderiyorum, cok hosuma gitti, sizlerle yaplasmak istedim, arkadaslar cok iyi dile getirmisler kritik-selbst kritik olaylarini deseydin" bende sana -eywallah cok sagol derdim, iyi bir is cikartmissin derdim. ama sen hem bu alintilari okuyorsun, yani gönderdigine göre okumus olman lazim. ve hic bu okudugun seylerle bagdasmayan tavirlara bürünüyorsun, senin gönderdigin alintida hic senin yaptigin bu tutum ve davranisi sergileyen var mi? yok demi! herkes kritik yaninda bir cözümde sunuyor. ama sen cözüm mözüm sunmadan almanyada yasayan türklere catiyorsun, ve isin en vahimi onlara cözüm göstermeden, siz su almanlarin fransizlarin ya da gercek türklerin seviyesine hic bir zaman gelemezsiniz diyorsun!!!! söyle bana bu hic kritikle otokritikle bagdaslasacak bir durum mu! senin gönderdigin alintilari okurken sen bunnu mu anladin kritik ve otokritikden! ee hal böyle oluncada benim sinirlerim zirve yapiyor, bana koz veriyorsun! anladin mi?
simdi senden tüm almanyada yasayan türklerden özür dilemeni bekliyorum! bunun türklükle o ya da bu milletle alakasi yok! sen sadece bir insan gurubuna hakaret ediyorsun, aklin sira onlari eziyorsun, ezip gectigini düsünüyorsun ve bu yaklasimin hic insanlikla bagdasacak bir tarafi yok! iste o yüzden lütfen özür dile o insanlardan! özür dilemek bir ayricalikdir, bundan da hic bir zaman gocunma! bakma sen öyle ikide bir özür dileyenlerden bir sey olmaz diyenlere! eger ortada bir yanlis varsa ki var! tartisilip, bir karara, bir dogruya baglanir! öyle degil mi? öyle! evet ben sana agir bir yazi yazdim, peki neden yazdim? cünkü yaptigin yanlisdan dön diye, benimle bu meseleyi tartis diye degil! sende aslinda nasil yanlis yaptiginin cok iyi farkindasin, bosver yanlislarin farkinda olmakda bir erdem isidir! evet alinirim dogru, cünkü ben her türlü milliyetci yaklasimlari, her türlü insanlari asagilayan yaklasimlari tümden red eden birisiyim! senin yazmis oldugun yazida malesef kisilere bir saldiri kokuyordu, kisileri asagilama kokuyordu. kusura bakma, ben buna gelemem! hic bir insan asagilanamaz. benim sana yazdigim yazi seni elestirmek, ya da sana laf sokup sokusturmak degil, ben sadece seni uyardim, evet sert bir dille uyardim, ama sen bunu hakettin. uyarilman gerekiyordu! baksana gözüm arkada falan kalmaz arkadasim, dök tüm kinini, kusacaksan... ama hic bir insani asagilama! bunu yapma bir daha! sonucunda insanlar biliyorsun konusa konusa...nicht koklasa koklasa! o yüzden gözüm arkada kalmaz, aksine cok sevinirim.
iyi bayramlar dilerim
cagdas/frankfurt am main
|