yalniz çocuk büyütmek....
yasiniz kaç bilmiyorum ama yalniz çocuk büyüten kadinlarin ne kadar zorluk çektigini biliyorum. Ist-Suadiye "de anne-babasi ayri yasayan bayagi müsterim vardi. Yalniz bir anne çocugunu 14-15 yasina kadar rahat büyütebilir. Ama bu yaslardan sonra artik annenin sözü geçmez çogu çocuga. Artik annenin elindeki tek koz sevgidir; eger onu cocuguna verebilmisse belki hürmeten ya da annesini sevdigi için laf dinler çocuk yoksa artik annenin hiçbir otoritesi kalmaz.
Çocugun anne-baba arasinda yasayacagi gel-gitleri hiç saymiyorum yani bu olayin bir de psikolojik açisi var. Eger anne-baba ya da onlardan biri cahilse veya kötü kalpli ise çocuklarina birbirlerini kötülerler ve çocuk bir noktaya gelir ki ikisinden de nefret etmeye baslar. Bunlarin örnegini gördügüm için biliyorum. Hiç kimsenin ama hiç kimsenin o masum çocuklara o aciyi çektirmeye hakki yok. O yüzden bosanma isi son çare olmalidir. Kaldi ki Allah dahi "bosanmaya" izin verdigi halde o konuda belki "gönlü kiriktir" yani hos bakmaz bosanma isine.
Bilmiyom anlatabildim mi
Allah hepimizin yardimcisi olsun ve dogru insani bulmamizi nasip eylesin.
Saygilar
|