Bunu ben de düsündüm
yani idealimiz ve mevcut gerçekler arasinda bir yol bulmaliyiz. Bunu teyzemle konustum (bu arada beni büyüten ve karakterimin sekillenmesinde en büyük pay ona aittir) teyzem bana sunu söyledi. "Bazi kusurlari olabilir evlenecegin kiside ama bunlar hos görülebilecek idare edilebilecek seyler olmali" dedi. Yani ufak tefek seyler. ama bazi seyler hos görülemez, reelden örnek vereyim sabah çocuguna para verip okula aç gönderen anneler var mesela bu hos görülebilecek bir davranis degil. Mesela güzel yemek pisiremiyor olabilir bu önemli degil ama güzel yemek pisirmeyi ögrenmek konusunda gayret göstermeli. Yani "yerse yesin, yemezse yemesin" dememeli. Mesela daginik biridir bu bile hos görülebilir ama mesela kendim için söyleyeyim ASLA eve geldigimde asık suratli bir es görmek istemem. Anne-babasinin sözünden çikmayan, onlar ne derse yapan yani kendi kisiligi, karakteri tamamlanmamis olan kisi de evlilige hazir degildir - kiz olsun erkek olsun- bu tiplerden uzak durmak lazim. Sadece hosgörüye ihtiyacimiz var ve birbirimizi anlayama, birbirimizi anlamaya ihyiyacimiz var evlilikte.
saygilar
|